DIRLJIVO: Posle smrti muža Srbina, Albanka ostala da živi u Srbiji!

Iako je razmišljala da prihvati poziv svojih roditelja i vrati se u Albaniju, Drita i njen dvogodišnji sin ostaće u zaseoku Male Kaludre na KiM, verujući da je to želja njenog pokojnog supruga

  • 2

Kada je 2007. godine iz rodnog Skadra u Albaniji krenula put zaseoka Male Kaludre u Ibarskom Kolašinu, Drita nije ni slutila šta joj je život pripremio.

U skromni dom u kome su živeli Drita i njen suprug Vukadin Lepović rođenjem sina Aleksandra, uselila se sreća. Radan i vredan Vukadin brinuo je o svojoj porodici baveći se poljoprivredom, a zahvaljujući i socijalnoj pomoći, kako je rekla Drita, njima "ništa nije nedostajalo".

Iznenada Vukadin je preminuo, Drita i njihov dvogodišnji sin su prerano ostali bez glave porodice, sredstava za život i sami.

Dritin dever se trudi da pomogne, ali kako je i sam bez posla, jedva da svojoj porodici može da priušti sve što je potrebno.

On je svom sinovcu Aleksandr  poklonio pola svoje kuće koja je u izgradnji u Zubinom Potoku, sa samo jednom željom i nadom - da raste pored njega.

Lokalna samouprava Zubinoog Potoka je pritekla u pomoć kako bi obezbedila da Drita i njen dvogodišnji sin Aleksandar ne ostanu ove zime sami u planini na obroncima Mokre Gore u selu Mala Kaludra. U ovom kraju su samo četiri domaćinstva koji su zimi sa prvim snegom, zbog teško prohodnih puteva, izolovani i nemoguće je opskrbiti ih osnovnim potrepštinama.

- Mnogo je teško, sama, u tuđoj zemlji. Volela bih da moj sin odraste tu gde je i rođen - priča Drita uverena da bi to bila i želja njenog pokojnog supruga, iako je u teškim trenucima, kada bi je surova svakodnevnica dovodila u bezizlazni položaj, razmišljala da prihvati poziv svojih roditelja i vrati se u Albaniju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ms cg

    18. septembar 2012 | 20:19

    tuzna prica...nadajmo se da ce barem za njih doci ljepsi dani...

  • m

    19. septembar 2012 | 05:03

    apsolutno svaka pohvala za nju.da nema glavonja pohlepnih,nikada nebi bilo ratova.oni koji su na vlasti u bilo kojoj drzavi,e bas te glavonje kada pozele jos i jos a zatim se medjusobno sukobe,onda umesaju narod i narod je tu da gine.komentar se odnosi na to da su svi ratovi besmisleni iza kojih ostane netrpeljivost,koja nikom ne donosi dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA