Peranovićev sin indirektno optužio oca za batinanje!

Nalaz VMA koji je stigao u sud potvrdio da u krvi Nebojše Zarupca nije bilo tragova droge niti alkohola, već samo tragova bromazepama u malim količinama

  • 0

Odluka o napuštanju "Sretenja" Nebojši Zarupcu došla je glave! Petar Peranović, sin sveštenika Branislava Peranovića, osumnjičenog da je nasmrt pretukao Nebojšu Zarupca (39) danas je pred istražnim sudijom Višeg suda u Šapcu izjavio da nijedan štićenik nije smeo da napusti kamp bez dozvole njegovog oca.

Advokat Dušan Pašić, punomoćnik porodice Zarubac, kaže da je Petar Peranović inderektno potvrdio da je Nebojšina odluka o napuštanju kampa bila kobna po njega.

Peranović mlađi je došao na saslušanje u pratnji dva telohranitelja, koji su ga čekali ispred sudnice. Mladić je na pitanje sudije čime se bavi, potvrdio da je bez zanimanja i da je pomagao ocu u kampu. Na pitanje punomoćnika porodice Zarubac, ko je davao dozvolu o napuštanju kampa, on je rekao da je poslednju reč imao Branislav Peranović.

-  Štićenici su mogli da napuste Centar "Sretenje" isključivo voljom mog oca - rekao je Petar Peranović.

Posle insistiranja da kaže koliko je volja sveštenika bila presudna, ponovio je da je sveštenik bio neprikosnoven.

- Moj otac je uvek bio u pravu - naveo je Petar Peranović.

Kada mu je predočen iskaz Nevene Zarubac, sestra ubijenog Nebojše, koja je pred sudijom izjavila "da joj je baš Petar rekao da je sveštenik ubio njenog brata" mladić je izjavio da nije eksplicitno optužio oca za ubistvo.

- Tačno je da je Nevena nazvala pomoćnika mog oca Dragana Mitreva Mrvicu i pitala ga šta se desilo. On joj je rekao: "Evo, ti Pere" i meni dao telefon. Kada me je pitala:  "Pero, jel moj brat u pitanju?" odgovorio sam potvrdno. Na novo pitanje: "Jel Nebojša umro?", opet sam odgovorio potvrdno. Međutim, nije tačno da sam optužio oca za ubistvo, kao što ona tvrdi, niti sam joj navodno rekao "da je otac udario Nebojšu slučajno i ubio ga". Ne znam šta je tačno bilo. Bio sam u Bosni - rekao je sudiji Petar Peranović.

Dušan Pačić kaže da je u Viši sud u Šapcu stigao zvanični nalaz toksikološke analize sa VMA koji je potvrdio da je Nebojša bio "čist".

- U krvi Nebojše nije bilo tragova droge niti alkohola. Nađeni su tragovi bromazepama u malim količinama, koji su bili dozvoljeni kao terapija - kaže Pašić pozivajući se na nalaz.

(A. T.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA