OŽILJCI NA DUŠI: Majka je po rođenju bacila u zapaljeno smeće - srela je 41 godinu kasnije (FOTO)

Ejmina majka je imala 16 godina kada ju je rodila i kada ju je bacila u zapaljeno smeće. Ejmi su spasili, ali joj je 70 odsto tela bilo prekriveno opekotinama. Nakon 200 operacija i 41 godine, Ejmi se susrela sa svojom majkom, ali od nje nije zahtevala odgovor

  • 3

Ejmi Vudvard-Dejvis (41) iz SAD-a, po rođenju je majka bacila u zapaljeno smeće! Dejvisova je preživela opekotine trećeg i četvrtog stepena koje su tada prekrivale čak 70 procenata njenog tela.

Ejmina majka je imala 16 godina kada ju je rodila, nije ni znala da je trudna dok nije rodila devojčicu u kupatilu kuće u Kanzas Sitiju. To je sve otkrio njen deda kojem se učinilo da čuje plač mačeta, dok nije otišao u dvorište i video novorođenče zavijeno u novinu i bačeno u kantu za đubre u plamenu.

Opekotine su bile tako velike da se nije razaznalo ni koje je boje devojčica.

"Hjuston Hronikal" objavio je priču o Ejmi, tada poznatu kao "Bebu X", koja je provela više od dve decenije u bolnici "Šriner" u kojoj ste zbrinjavaju ljudi koji su pretrpeli teške opekotine.

Ejmi je usvojila radnica bolnice Lena Vudvard i njen suprug, pošto su joj godinu dana bili hranitelji. Kada je napunila pet godina, devojčica je želela da zna zašto je drugari u obdaništu zadirkuju zbog izgleda, a Vudvardovi su joj jednostavno objasnili da je nekada imala lošu majku, ali da sada ima dobru majku koja to neće da uradi.

Kako je vreme prolazilo, devojčicu je sve manje interesovalo poreklo njenih opekotina, a sve više se fokusirala na školu i na 200 operacija koje je imala do 21 godine, kada je rešila da prestane sa istim.

- Mislim da sam sad ok. U jednom trenutku u svom životu morate da se pomiriti sa time kako izgledate, a ja ću ovako da izgledam - kazala je Ejmi.

2009. godine ona je medijima otkrila kako su radnici bolnice činili da se oseća kao kod kuće tokom 22 godine, koliko je bila pacijent u "Šrineru", kao i da su joj pomogli da se bori sa posledicama onoga što joj se desilo.

- Ja nisam izgledala ovako ranije, i znam da ne bih da nisam izgorela i to sam prihvatila. Oni su mi puno pomogli - kazala je četrdesetjednogodišnja Amerikanka.

U međuvremenu, Ejmi je stupila u kontakt sa biološkim roditeljima. Otac, koji je imao 19 godina kada se ona rodila i živeo u Kaliforniji, prvi put je saznao da ona postoji 2006. godine, kada su pričali telefonom.

Ovog maja, ova hrabra žena je napravila sledeći korak i posetila porodičnu kuću pored koje je pronađena u plamenu. Njeni roditelji su se venčali i imaju dvoje dece, a tom prilikom su joj poveli u obilazak svog doma, izbegavajući kupatilo gde je rođena.

- Ja nisam želela da se suočim sa tim gde sam rođena i da niko moj život nije shvatio ozbiljno. Rođena sam u kupatilu i sledeće što znam jeste da sam spaljena -  kazala je žena.

Tokom posete ona i njena majka razmenjivale su poglede i nežnosti, ali na pitanje o tome šta se dogodilo na dan rođenja, Ejmi nije dobila odgovor.

- Nisam dobila odgovor, ali bih volela da druga deca koja su došla sa ovim problemom posle mene isteraju svoj slučaj do kraja -  zaključila je Ejmi.

(I. D. / 24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikami u zatvor

    19. septembar 2012 | 12:13

    Da li je moguce da vi dozvoljavate objavljivanje rasistickih izjava?!? A ti Miami, pogledaj malo sta rade ovde u Srbiji. Koliko je majki ubilo na najrazlicitije nacine svoju decu samo ove i prosle godine.

  • Miloš

    19. septembar 2012 | 13:43

    Miami, ti si dokaz istinitosti nekoliko fantastičnih izreka: "Nije bitno gde si na planeti, nego šta na njoj predstavljaš" (moderna), "Čovek ode iz sela, ali selo iz njega nikad" (stara) i "Sva bića sa fragmentima fašizma u sebi treba odmah ubijati" (moja - hvala na inspiraciji, konjino)

  • miami

    18. septembar 2012 | 22:58

    Crnacka posla,doneli su duh kamenog doba u Ameriku i oni su veliki problem ovde,ako ne i najveci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA