Ulje iz robnih rezervi danas u prodavnicama

Prve količine ulja stići će u gradove gde se nalaze veći trgovinski lanci i njihovi objekti, navode u Republičkoj direkciji za robne rezerve

  • 0

Direktor Republičke direkcije za robne rezerve Goran Tasić izjavio je da ulja iz robnih rezervi ima i da danas stižu prve količine te namirnice u gradove gde se nalaze veći trgovinski lanci i njihovi objekti.

- Ulja ima, a ukoliko ga ne bude već danas u određenoj prodavnici, sigurno će ga biti za dan, dva ili tri - najavio je Tasić.

Tasić je objasnio da je reč o velikom poslu u tehničkom smislu, jer je potrebno potpisati ugovore, obaviti utovar, razvesti robu po Srbiji.

On je precizirao da su Robne rezerve do sada dobile iz Ministarstva trgovine spiskove za oko 110 trgovaca koji imaju oko 2.000 maloprodajnih objekata.

Tasić je najavio da stižu prve količine te namirnice u Beograd, Novi Sad, Pančevo, Mladenovac, Vrbas i još 10-15 gradova gde su veći trgovinski lanci koji imaju objekte.

Prema njegovim rečima, snabdevanost manjih trgovinskih lanaca uljem iz robnih rezervi zavisiće od njihove agilnosti u potpisivanju ugovora i organizaciji prevoza.

Tasić je rekao da proizvođači povećanje cene ulja opravdavaju povećanjem cene osnovne sirovine, suncokreta, ali da je kalkulacija po kojoj bi litar ulja stajao od 200 ili više dinara apsolutno nerealna.

On je dodao da će nekih korekcija cena sigurno biti, jer su poskupeli i drugi imputi, ali da ne očekuje da će biti toliki porast cena.

(D. Z. / Tanjug / Foto: S. Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA