Uhapšen Ludi Barera, jedan od najtraženijih kolumbijskih narko-bosova

Trgovac drogom uhapšen u blizini granice u mestu San Kristobal u Venecueli, kaže predsednik Kolumbije

  • 0

Jedan od najtraženijih kolumbijskih trgovaca drogom Danijel Barera uhapšen je u susednoj Venecueli uz pomoć tamnošnjih vlasti i britanskih i američkih obaveštajnih službi, saopštio je predsednik Kolumbije Huan Manuel Santos.

Kolumbija je jedan od najvećih svetskih proizvođača kokaina, a kriminalne bande, sastavljene od nekadašnjih desničarskih paravojnih grupa i starih kartela, su sve veća pretnja za tu zemlju.

Barera, zvani "Ludi Barera" uhvaćen je u blizini granice u mestu San Kristobal u Venecueli u operaciji kojom je iz Vašingtona upravljao jedan general kolumbijske policije, rekao je Santos, a prenosi Rojters.

On je naveo da je reč o možda najtraženijem narko-bosu u poslednje vreme koji decenijama "nanosi zlo Kolumbiji i svetu i čini sve vrste zločina u savezu sa paravojnim jedinicama i pobunjeničkim grupama."

SAD su raspisale nagradu od pet miliona dolara za Barerinu glavu, a Kolumbijska vlada 2,7 miliona.

Akcija je izvršena zajednički iako je venecuelanski predsednik Ugo Čaves jedan od najoštrijih kritičara zapadne i američke politike u Latinskoj Americi.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA