HEROJ: Spasao autobus koji je visio nad provalijom u Sićevačkoj klisuri! (VIDEO)

Srđan Stolić (30) munjevito je reagovao i spasao autobis pun turista sigurne smrti. Mladić je sedeo u drugom redu autobusa, kojim se vraćao sa letovanja iz Turske, kada je kroz šoferšajbnu uletela stena i pala direktno na vozača

  • 1

Srđan Stolić, mladić koji je spasao turiste u Sićevačkoj klisuri, kaže da vozač autobusa do kobnog trenutka nije vozio brže od 50 kilometara na sat. Kada je odronjena stena uletela kroz staklo, onesvestila je vozača i odbacila ga na pod. Autobus je prešao u levu traku, počeo je da ubrzava, nekoliko puta se očešavši o ogradu koja se graniči sa provalijom!

- Iznenada, u trenutku se začuo jak udarac, staklo ispred vozača se rasulo, a kamenica prečnika oko 30 centimetara pogodila ga je u vrat i rame i oborila na pod. To se sve odvijalo u nekoliko sekundi. Stariji čovek ispred mene preko vozačevog sedišta dohvatio je volan, ali nije uspeo da nas vrati u desnu traku. Sećam se samo da sam ga odgurnuo, uskočio u vozačevo sedište i zgrabio upravljač. Uspeo sam da vratim autobus u desnu traku, zaustavim ga i povučem ručnu - priseća se Srđan.

Srećom, u tim dramatičnim momentima, nijedno vozilo nije dolazilo u susret, inače bi sudar bio neminovan. Niko od putnika nije povređen. Vozaču autobusa polomljeni su rame i ključna kost, a jetra mu je probijena na više mesta. Izgubio je mnogo krvi. On se oporavlja u niškoj bolnici.

- Nije bilo vremena za razmišljanje, smrt je bila tu, na nekoliko metara od nas. Valjda su proradili neki podsvesni mehanizmi u mojoj glavi - još u neverici zaključuje hrabri mladić.

- Zaista je bilo neverovatno! I sama sudbina je htela sve tako da se odigra. Putovali smo iz Turske, sa letovanja u Sarimsakliju, i vozač koji je bio umoran zamenio se sa kolegom i otišao da spava. Prešli smo bugarsku granicu i lagano krenuli ka kući. Novi vozač je vozio lagano i oprezno, poštujući sve znake i ograničenje brzine. Stvarno je bio i više nego pažljiv. Onda odjednom, pravo s neba, stena se zabila u autobus. Pa ko je tome mogao da se nada i kolika je verovatnoća da se tako nešto desi - kaže Srđan, objašnjavajući da je vozač, u stvari, naleteo na stenu u padu.

U neverici, odmahujući glavom, Srđan priča da to jednostavno nije moglo ni na koji način da se izbegne.

- Ja sam vozač, radim kao automehaničar. Vozim godinama i nikada nisam imao saobraćajnu nesreću. Nikada se nisam sudario. Ali verovatno bi se meni isto desilo da sam bio za volanom autobusa - kaže Srđan, koji je nekoliko desetina metara pošto je zaustavio autobus upalio četiri žmigavca kako bi upozorio vozače koji su išli iza da nešto nije u redu i da uspore.

Na sreću putnika, nezgoda se dogodila na desetak kilometara od Niša, tako da su i Hitna pomoć i policija stigli u rekordnom roku.

(Telegraf.rs / Izvor-Foto: Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA