• 0

Dačić: Štedi onaj ko ima, a građani Srbije nemaju

Sa najmanjim penzijama i platama teško da se može ostvariti epohalan izum ekonomske politike, a to je štednja, poručio je premijer Srbije na Menadžment forumu Jugoistočne Evrope

  • 0

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas država ne može da vodi ekonomsku politiku štednje i stezanja kaiša, jer građani Srbije nemaju odakle da štede, i poručio da je pokretanje novog investicionog ciklusa ključ za paljenje ekonomske mašine koja je zaustavljena.
Dačić je na Menadžment forumu Jugoistočne Evrope ukazao da nije realno pozivati na stezanje kaiša i štednju, jer štedi onaj ko ima, a građani Srbije nemaju.

- Sa najmanjim penzijama i platama, teško da se može ostvariti epohalan izum ekonomske politike, a to je štednja. Problem je naći ekonomski model koji će predstavljati i uvažavati realnost situacije u kojoj se nalazimo - istakao je premijer.
- Ne znam da li ste svesni da pola miliona penzionera ima penziju manju od 15.000 dinara, više do milion manju od 20.000 dinara i ako je ekonomski izum koji se predlaže zamrznuti penzije ili smanjiti penzije, dovešće do toga da pacijent umre - rekao je Dačić.
On je naglasio da su prednosti Srbije poljoprivreda, prehrambena industrija i energetika i naglasio da u tim delovima domaće privrede treba da krene taj novi investicioni ciklus.
- U pokretanju tog ciklusa važnu ulogu ima finansijski sektor, koji sam dosta kritikovao jer nije u funkciji privrednog razvoja. Ne kažem da se tu radi o nezakonitim radnjama, ali on mora biti više u funkciji oživljavanja privede, što je i u interesu samo finansijskog sektora - naveo je Dačić, ističući da se u Srbiji stalno sluša kako je finansijski sektor stabilan, a da istovremeno privreda propada.
(Telegraf.rs / Tanjug)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima