Dinkić: Smanjićemo porez na plate, ali ne odmah

- To je najozbiljnija stvar koju treba uraditi nakon ukidanja parafiskalnih nameta i očekujem da će se to dogoditi tokom mandata ove vlade - rekao je ministar finansija i privrede

  • 1

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je smanjenje poreza i doprinosa na zarade, ali nije rekao kada će to biti učinjeno.

- Ne možemo uraditi to u ovome trenutku, jer ne bismo mogli da zaustavimo rast deficita i javnog duga. Očekujem da će se to uraditi tokom mandata ove vlade - kazao je Dinkić.

Kako je istakao, "to je najozbiljnija stvar koju treba uraditi nakon ukidanja parafiskalnih nameta".

Dinkić je rekao i da bi u slučaju da se sada odobrilo smanjenje poreza i doprinosa na zarade to značilo i povećanje stopa poreza na dodatu vrednost (PDV) ne sa 18 na 20 odsto, već sa 18 na 22 odsto.

- Smatrali smo da bi veće povećanje PDV-a od 20 odsto imalo negativne efekte - rekao je Dinkić i dodao da bi povećanje PDV-a za dodatnih dva odsto značio "smanjenje poreza na zarade sa sadašnjih 64 na oko 54 odsto".

Prema njegovim rečima, efekat takvog smanjenja poreza na zarade "ne bi bio mali, ali ne bi bio ni dramatičan".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    19. septembar 2012 | 14:55

    Pa ne bi bio dramatican na njihove plate od 1000-6000 eura a na plate od 100-300eura procenite sami

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA