Puhovski: Kerum je Hitler iz našeg sokaka!

Nacisti su se često branili da su im "neki Židovi najbolji prijatelji", a znamo što im se dogodilo. Neukusno je upoređivati Keruma s Hitlerom, ali bi on mogao biti Hitler iz našeg sokaka, to je njegov nivo - ocenjuje zagrebački profesor

  • 0

Zagrebački profesor Žarko Puhovski tvrdi da je izjava splitskog gradonačelnika Željka Keruma da su za sve probleme Hrvata krivi Srbi klasičan govor mržnje tipičan za desničarske radikale.

- Veći je problem u Kerumovoj tvrdnji da tako misli većina u Hrvatskoj. Da je blizu istine govori i činjenica da o tome nije imao šta da kaže ni predsednik najjače opozicione stranke Tomislav Karamarko, jer je navodno neinformisan - kaže Puhovski.

Prema njegovom mišljenju, Sabor i hrvatsko Tužilaštvo bi trebalo da reaguju.

- Srba danas u Hrvatskoj ima deset puta manje nego pre 100 godina. Ideja da bi ta šačica jada mogla biti opasna pretpostavlja zaista neka paranoične strukture, osobe koje nemaju kontrolu nad realnošću. Nacisti su se često branili da su im "neki Židovi najbolji prijatelji", a znamo što im se dogodilo. Neukusno je upoređivati Keruma s Hitlerom, ali bi on mogao biti Hitler iz našeg sokaka, to je njegov nivo - ocenjuje Puhovski.

(Telegraf.rs / Izvor: Vesti-online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA