Država treba da stane iza "Ju Es Stila"

Verica Kalanović smatra da bi zatvaranje "Ju es stila" bilo pogubno za domaću privredu

  • 0

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović izjavila je danas da se ne sme dozvoliti da kompanija "Ju Es Stil Srbija" koja ima gubitke, a koja je važna za Smederevo i za srpsku privredu, bude zatvorena i da država mora da stane iza takvog velikog sistema.

Govoreći o poslovanju stranih kompanija u Srbiji kao što su "Fijat", "Beneton" ili "Jura", Kalanovićeva je naglasila da se one obavezuju da će zaposliti ljude iz Srbije i svi ljudi koji zadovolje njihove kriterijume ostaju na poslu, a oni koji ne zadovolje kriterijume odlaze.

Obaveze Nacionalne službe za zapošljavanje je da teže upošljivim kategorijama i onim ljudima koji ne mogu da zadovolje zahtevne uslove strane kompanije nađu alternativne programe i zaposle ih na poslovima koje ne traže toliko angažovanje, veštine, ni znanje stranih jezika, ni takvu produktivnost, objasnila je Kalanovićeva.

-Podržavamo da firme imaju dobru produktivnost, profit i zainteresovanost da ostanu u našoj zemlji - rekla je Kalanović i naglasila da u slučaju "Benetona" nije reč o otpuštanju, nego o preuzimanju radnika iz "Niteksa".

Kalanovićeva je istakla da je "Fijat" najbolji projekat ove vlade i da će se tek u narednih pet godina pokazati šta je značio za Srbiju, a da je u Kragujevcu na 32 hektara već nikla nova fabrika sa kompletnom infrastrukturom, dok je 110 fabrika u Srbiji vezano kao komponentaši u potpunosti ili delimično sa "Fijatom".

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA