Ukrao novac za operaciju bolesne devojčice, policija mu poručuje: "Vrati pare, oslobodićemo te kazne!"

Nastavlja se akcija prikupljanja pomoći malenoj Stefani Milda. Juče je objavljen podatak da je prikupljeno 700.000 kuna, što je skoro 95.000 evra. Vremena je sve manje, operativni zahvat je zakazan za četvrtak 27. septembra, a za operaciju je potrebno prikupiti skoro duplu sumu

  • 0

Zadarska policija pozvala je lopova, koji je ukrao novac s preko 30.000 kuna donacija (oko četiri hiljade evra) ocu obolele petogodišnje devojčice Stefani, da vrati torbicu. Za njega će u tom slučaju važiti olakšavajuće okolnosti . Naime, član 216, stav  4 Krivičnog zakona RH kaže:

- Ako počinilac ukradene stvari vrati oštećeniku pre nego što je ovaj saznao za to, sud može da ga oslobodi kazne.

Ipak, prijatelji porodice Milda smatraju da je bezosećajni lopov pomno planirao krađu.

- Tome u prilog govori i činjenica da su sve naše aktivnosti javno dostupne na zvaničnoj Fejsbuk stranici, stoga smo uvereni da je počinilac dobro znao kretanje naše porodice i tima te ih je pratio pa iskoristio trenutak nepažnje otuđivši torbicu s novcem i dokumentima - stoji u saopštenju za javnost koje su poslali roditelji.

Akcija prikupljanja pomoći malenoj Stefani Milda nastavlja se. Juče je objavljen podatak da je prikupljeno 700.000 kuna, što je skoro 95.000 evra. Vremena je sve manje, operativni zahvat je zakazan za četvrtak 27. septembra, a za operaciju je potrebno prikupiti skoro duplu sumu.

Večeras će se održati i dobrotvorni koncert koji počinje u 20 sati u dvorani na Višnjiku, a nastupiće grupe Intrade, Gibonija, Mladen Grdović i još mnogi drugi.

(Telegraf.rs / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA