TUŽILAŠTVO TRAŽI: Šest godina robije za Kneževića!

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Dragoslav Marković smatra da su potvrđeni navodi da je Knežević oštetio budžet Zrenjanina

  • 1

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je danas u završnoj reči da ministar poljoprivrede Goran Knežević i ostali optuženi budu oglašeni krivim i osuđeni po zakonu zbog malverzacija s građevinskim zemljištem od 2006. do 2008. godine kojima su oštetili budžet Zrenjanina za 150 miliona dinara. Tužilaštvo je za Kneževića predložilo kaznu od dve do šest godina zatvora.

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Dragoslav Marković kazao je pred sudskim većem Višeg suda u Beogradu da su tokom suđenja potvrđeni navodi optužnice da je Knežević dok je bio gradonačelnik Zrenjanina organizovao grupu čiji su članovi postali ostali optuženi.

Prema Markovićevim rečima, optuženi su u postupcima javnih nabavki i davanjem u zakup gradskog građevinskog zemljišta kršili Zakonom o javnim nabavkama, a kako je rekao, cena za zakup zemljišta od šest evra po kradratu bila je niža od ekonomske. Nakon tužioca, završne reči će izneti optuženi i njihovi branioci, nakon čega će biti zakazano izricanje presude.

U toku suđenja, Knežević se nije pozvao na imunitet, jer, mu je, kako je istakao cilj da se utvrdi materijalna istina, da je reč o političkom postupku od strane prethodne vlasti.

Osim Kneževića, optuženo je još 20 ljudi, među kojima i bivši gradski funkcioneri Zrenjanina.

Oni su optuženi za malverzacije građevinskim zemljištem i nameštanje tendera i terete se za krivična dela zločinačko udruživanje, zloupotreba službenog položaja i primanje i davanje mita.

(I. M. / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    19. septembar 2012 | 16:01

    eto zasto nevaljju reforme u pravosudju jer sve sto je dovedeno novo pripada ,,zutima,, i ne treba se cuditi ni ovom zahtevu i ako je Knezevic zbog sukoba sa Pajticem stavljen na crnu listu DS-e.Zato treba pra-vosudje rascistiti od tog taloga,ako zelimo pravdu u drzavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA