TRGOVINA VEČNIM KUĆAMA: Porodične grobnice skuplje od stanova!

Cene se kreću od 3.000-8.000 evra za grobno mesto na Novom groblju u Beogradu, dok ozidane porodične grobnice dostižu cifru do 20.000 evra

  • 0

Ustupam grobno mesto na Novom groblju u blizini kapele. Poslednji ukop 1950. godine, cena - 8.000 evra.

Ovakvih oglasa ponovo su pune novine i internet sajtovi, prenose "Večernje novosti".

U upravama groblja tvrde da prodaja grobnih mesta nije moguća zbog rigorozne kontrole, ali su oglasi, u  rubrikama za nekretnine, preplavljeni ponudama za prodaju grobnih mesta.

Najčešće se nude mesta na grobljima u centru Beograda, na kojima već decenijama nema mesta. Cene se kreću od 3.000-8.000 evra za grobno mesto na Novom groblju u Beogradu, dok ozidane porodične grobnice dostižu cenu preko 20.000 evra. Obično je reč o grobnicama u kojima su poslednji pokojnici sahranjeni pre više decenija, a njihovi vlasnici se odlučuju da ih prodaju suočeni sa finansijskim problemima, koje ne mogu da reše na drugi način.

Grobna mesta dostižu visoke cene pre svega zbog nedostatka mesta za sahranjivanje u centralnim gradskim zonama. Procenjuje se da u Srbiji nedostaje oko 10.000 parcela na grobljima, pa ne čudi što se oni koji to mogu da priušte odlučuju da kupe grobno mesto i da to skupo plate.

(A. T. / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA