"SPASITE ME": Bolesna Britanka na Jutjubu traži donora za pluća (VIDEO)

Očajna Holi Pereira boluje od cistične fibroze usled koje joj radi samo 20 odsto pluća. Bojeći se da neće doživeti svoj 21. rođendan, postavila je video na Jutjub u kojem poziva građane da doniraju organe i spasu mnoge živote, pa i njen

  • 1

Holi Pereira (19) iz Velike Britanije boluje od cistične fibroze, bolesti usled koje joj su joj pluća puna sluzi koja joj otežava disanje. Uprkos dnevnoj dozi lekova, samo 20 odsto pluća joj funkcioniše.

Bojeći se da neće doživeti 21. rođendan, Holi je na Jutjub postavila dirljiv trominutni video na kojem moli gledaoce da se upišu u nacionalni registrar donora organa.

Naime, u poslednjih šest meseci Holi očajnički čeka poziv iz registra. Kaže da su joj male šanse da uskoro nađu donora jer je Holi neophodna transplatacija oba plućna krila.

- Moja krvna grupa je takva da ću transplataciju verovatno duže čekati. Osim toga trenutno nedostaje doniranih organa - kaže Holi, i ističe kako se boji da transplatacija neće biti ni obavljena.

Holi putem videa poziva ljude da češće doniraju organe.

Prema rečima lekara, Holi najverovatnije neće doživeti svoj 21. rođendan ukoliko se donor ne nađe uskoro. Da stvar bude gora, njen mlađi brat Drejk isto pati od cistične fibroze, tako da će i njemu u nekom trenutku biti neophodna transplatacija.

Pogledajte dirljivu priču devojke:

(I. D. /Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    20. septembar 2012 | 15:32

    Neka mi Bog oprosti sto cu reci, ali nema vise siptara da im prodaju srpske organe za veliku lovu...jos jednom oprosti Boze ali ne mogu da ne pomislim na nase mladice dok su im nazivo vadili srca da bi njima prodavali...ova devojka nije kriva i zelim joj sve naj ali eto samo zato sto je iz zemlje koja nam krv pije na tenane...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA