SKANDAL: Profesor na Pravnom u Kragujevcu zamenik predsednika Ustavnog suda Kosova!

Sudija Ivan Čukalović jedan je od optuženih u aferi "Indeks", a na ova dva posla prima najmanje 2.000 evra mesečno. Ostaje nejasno kako svojim studentima može da predaje međunarodno pravo na koje se Srbija poziva pokušavajući da zadrži Kosmet u svojim granicama, a istovremeno radi u prištinskim institucijama

  • 0

Sudija Ivan Čukalović, koji i dalje prima platu od srpskih institucija kao redovan profesor Međunarodnog javnog prava na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, na katedri za javno pravo, izabran je za zamenika predsednika Ustavnog suda Kosova!

Čukalović, jedan od optuženih u aferi "Indeks", kojem suđenje teče pred Višim sudom u Smederevu, izabran je za sudiju Ustavnog suda Kosova još u leto 2009, kada je rekao da je za Srbe bolje da budu u kosovskim institucijama. Međutim, on nije smatrao da bi zbog toga trebalo da se povuče s kragujevačkog fakulteta, gde je na mestu redovnog profesora više od deset godina.

Prodekan za nastavu, docent Milan Palević, takođe predavač na predmetu Međunarodnog javnog prava, objašnjava da profesor Čukalović obavlja redovno obaveze na svom fakultetu.

- Jedan je od najbolje ocenjenih profesora. Sve ostalo ne mogu da komentarišem, jer je van moje nadležnosti - šturo će Palević.

U kancelariji za Kosovo i Metohiju kažu da Aleksandar Vulin ne želi da komentariše dok se ne upozna sa svim detaljima tog slučaja, ali i da on nije prava adresa za to. Od više instance, ministra prosvete Žarka Obradovića, takođe nije bilo komentara, dok je sam Čukalović na poziv novinara tresnuo slušalicu.

Za obavljanje ova dva posla profesor prima mesečno najmanje 2.000 evra.

Profesor Čukalović ostaje dužan odgovora kako studentima može da predaje međunarodno pravo na koje se Srbija poziva pokušavajući da zadrži Kosmet u svojim granicama, a istovremeno radi u prištinskim institucijama.

(A. T. / Izvor: Vesti online )

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA