Šoškić: Niko me ništa ne pita o aferama!

Dejan Šoškić tvrdi da je trošak od 1,3 milijarde evra, koliko je potrošeno na devizne intervencije dok je bio na čelu NBS, bio svrsishodan

  • 2

Bivši guverner Dejan Šoškić tvrdi da niko od istražnih organa nije razgovarao s njim ni u jednom od slučajeva u kojem se NBS pominje u javnosti.

On je naveo da ga niko nije zvao u vezi sa aferom u "Agrobanci", niti oko intervencija na deviznom tržištu i istakao da je u njegovom mandatu Narodna banka radila u skladu s propisima.

- Apsolutno sam za to da se u potpunosti ispita rad centralne banke, ne samo u prethodne dve godine, kada sam ja bio na njenom čelu, nego i u dužem periodu - kaže Šoškić.

Povodom najave nove guvernerke Jorgovanke Tabaković da će se ispitati gde je otišlo 1,3 milijarde evra, potrošenih na devizne intervencije, Šoškić je istakao da su te intervencije vrlo dobro definisane i da su se koristile u situacijama sa suviše viskom dnevnom fluktuacijom kursa, ocenjujući da su bile svrsishodne.

NBS je u maju oduzela dozvolu za rad "Agrobanci" zbog minusa od 300 miliona evra. Prethodno je u decembru 2011. uvedena prinudna uprava.  Nakon gašenja banke njene obaveze i depozite je preuzela "Nova Agrobanka" koju je osnovala Vlada Srbije.  Svojevremeno su, u okviru rasvetljavanja afere oko Agrobanke, neki mediji pisali da je pod istragom i Šoškić, koji je tada bio guverner NBS.

(A. T. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    20. septembar 2012 | 23:41

    Pametnjaković bolje da je uložio u osnovni sistem navodnjavanja nego što je te pare bacio u periodu od godinu dana. Dinar se ne spasava veštački.

  • jshjagsn

    20. septembar 2012 | 15:42

    Pravice oni tebe od blata. Kako to sad nema nista a do juce bilo svega? Partizani su govorili kako pre rata nije bilo nigde nista i dodjose Nemci i sve nam odnesose. izgleda i ovi sve odnesose.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA