Završena istraga o tragediji u diskoteci "Kontrast"

Osumnjičenima za tragediju u diskoteci pritvor ističe 1. oktobra, a do tog datuma tužilac treba da odluči da li će podići optužnicu

  • 0

Pred Višim sudom u Novom Sadu završen je istražni postupak protiv Alojza Ganića, vlasnika objekta u kome je bila diskoteka "Kontrast", Slaviše Stanišića iz Ratkova i Dejana Ratkovića, zakupaca lokala i suvlasnika noćnog bara, kao i električara Miroslava Papuge, zbog tragedije u kojoj je 1. aprila ove godine nastradalo šest mladih ljudi.

Šestomesečni pritvor osumnjičenim ističe 1. oktobra do kada se očekuje da Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donese odluku o podizanju optužnice. U toku sutrašnjeg dana čitav spis će biti dostavljen Višem javnom tužiocu u Novom Sadu koji donosi konačnu odluku.

U pritvoru Okružnog zatvora u Novom Sadu se i dalje nalaze svi osumnjičeni.

U dosadašnjem toku postupka prikupljena je obimna tehnička dokumentacija u vezi sa radom lokala, kao i dokumentacija u vezi sa prethodno vršenim protivpožarnim pregledima kao i građevinske inspekcije.

Pored zakonskih zastupnika žrtava i njihovih punomoćnika, saslušani su i drugi oštećeni kao i stotinak svedoka, koji imaju saznanja o uslovima u kojima je radio lokal, o izvršenim inspekcijskim kontrolama i svedoci koji imaju neposredna saznanja o samom  požaru.

Složeno kombinovano elektro-građevinsko i protivpožarno veštačenje povereno je Institutu za preventivu, zaštitu na radu, protivpožarnu zaštitu i razvoj Novi Sad, a završeno je u avgustu mesecu. Pored toga, određeno je i sudsko-medicinsko i psihijatrijsko veštačenje u ovom slučaju, a učesnici u postupku su imali prilike da veštacima koji su radili veštačenje postave određena pitanja ili iznesu svoje primedbe.

(P. Marković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA