• 0

Završena istraga o tragediji u diskoteci "Kontrast"

Osumnjičenima za tragediju u diskoteci pritvor ističe 1. oktobra, a do tog datuma tužilac treba da odluči da li će podići optužnicu

  • 0

Pred Višim sudom u Novom Sadu završen je istražni postupak protiv Alojza Ganića, vlasnika objekta u kome je bila diskoteka "Kontrast", Slaviše Stanišića iz Ratkova i Dejana Ratkovića, zakupaca lokala i suvlasnika noćnog bara, kao i električara Miroslava Papuge, zbog tragedije u kojoj je 1. aprila ove godine nastradalo šest mladih ljudi.
Šestomesečni pritvor osumnjičenim ističe 1. oktobra do kada se očekuje da Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donese odluku o podizanju optužnice. U toku sutrašnjeg dana čitav spis će biti dostavljen Višem javnom tužiocu u Novom Sadu koji donosi konačnu odluku.

U pritvoru Okružnog zatvora u Novom Sadu se i dalje nalaze svi osumnjičeni.
U dosadašnjem toku postupka prikupljena je obimna tehnička dokumentacija u vezi sa radom lokala, kao i dokumentacija u vezi sa prethodno vršenim protivpožarnim pregledima kao i građevinske inspekcije.
Pored zakonskih zastupnika žrtava i njihovih punomoćnika, saslušani su i drugi oštećeni kao i stotinak svedoka, koji imaju saznanja o uslovima u kojima je radio lokal, o izvršenim inspekcijskim kontrolama i svedoci koji imaju neposredna saznanja o samom  požaru.
Složeno kombinovano elektro-građevinsko i protivpožarno veštačenje povereno je Institutu za preventivu, zaštitu na radu, protivpožarnu zaštitu i razvoj Novi Sad, a završeno je u avgustu mesecu. Pored toga, određeno je i sudsko-medicinsko i psihijatrijsko veštačenje u ovom slučaju, a učesnici u postupku su imali prilike da veštacima koji su radili veštačenje postave određena pitanja ili iznesu svoje primedbe.
(P. Marković)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima