NOVI SAD: Vatrogasci iz požara spasili bebe blizance!

Šestočlana porodica Šećerov spasena je iz požara, koji je zahvatio njihov stan u Bulevaru kneza Miloša u Novom Sadu, zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca

  • 0

Dve devetomesečne bebe i četvoro odraslih, spaseno je iz požara, zahvaljući brzoj i efikasnoj intervenciji novosadskih vatrogasaca. Šestočlana porodica Šećerov se nalazila u stanu u kome je iznenada izbila vatra u Bulevaru kneza Miloša u Novom Sadu.

Porodica Šećerov spasena je zahvaljujući prisebnosti komšinice koja je videla da kulja dim sa terase u susednoj zgradi, o čemu je obavestila vatrogasce, a jedan od članova porodice, Andrej, kaže da se sve dešavalo u deliću sekunde.

- Nisam mogao da pomislim šta će nas snaći, ali svakako u ovoj nesreći bih se zahvalio samo vatrogascima koji su dali sve od sebe da bi mi svi bili živi i zdravi. Da nisu stigli za svega nekoliko minuta, ne bih ja sada sa vama pričao – počinje za Telegraf.rs svoju priču Andrej, držeći istopljeni sat, koji je usled velike temperature pao sa zida.

On kaže da je ulaskom u kuhinju primetio dim koji je dolazio sa terase. Odmah je probudio majku, koja se iz svoje sobe prebacila u drugu prostoriju, gde su svi skupljeni dočekali spasioce. Vatrogasce ni zaključana vrata nisu sprečila da uđu u stan, a uspeli su da spasu i mačku.

- Čuo sam da krckaju vrata od stana, što me je obradovalo. Znao sam da nam, iako je sve ispunjeno dimom, stiže spas. Vatrogasci su ugasili vatru i sve nas evakuisali iz prostorija u kojima se prst pred okom nije video od gustog dima. Kada smo sišli, kroz takođe zadimljeni ulaz, dočekala nas je hitna pomoć, ali na sreću niko od članova porodice nije povređen u vatri. Doktor je odmah pregledao bebice – dodaje naš sagovornik.

Najveće oštećenje je, kako kaže, pretrpela terasa, a vatra je najverovatnije izbila na neispravnom frižideru.

(P. Marković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA