HRVATSKA: Deda pedofil masturbirao pred unukom (6) - i dalje žive u istoj kući!

Iako zvuči neverovatno, majka desetogodišnjakinje uz oca je bila i na sudu, a s njim normalno svakodnevno kumunicira. Zet je, prema pričama suseda, s tastom potpuno zahladneo odnose i ne razgovaraju, ali čudi što je dopustio da mu ćerka svakodnevno susreće zlostavljača

  • 0

Lice staro 62 godine onanisalo je na plaži pred svojom unukom koja je tada imala svega šest godina. Čitav slučaj se dogodio na plaži ispred vikendice gde su svi zajedno bili na letovanju. Tek nakon dve godine, devojčica se osmelila da sve ispriča svojim roditeljima.

Inače, roditelji, devojčica i deda žive u istoj kući. Majka devojčice je odmah otišla u policiju i prijavila svog oca, ali je deda pedofil, koji je priznao zločin, dobio samo šest meseci zatvora! Uslovno! Tako je odlučio hrvatski sud u Velikoj Gorici.

Kako hrvatski mediji prenose, deda se pravdao da je popio tri čaše vina, da mu je mnogo žao, ali da nikada više neće uraditi tako nešto.

Za ovako malu kaznu sud je naveo olakšavajuću okolnost da deda nikad nije prekršio zakon i da mu je dosije potpuno čist, te da je devojčica bila veoma mala i da nije shvatila šta se desilo.

Od nepravomoćne presude prošlo je sedam meseci. Deda i devojčica i dalje žive u istoj kući. Hrvatski mediji prenose kako su susedi porodice prijavili sudu da deda ponovo čini isto delo. Na sudu su ih uputili da to prijave policiji. Deda, iako je dobio minimalnu zatvorsku kaznu, podnosi žalbu i vraća se kući porodici i unuci. Umesto da se presele, da presele dedu ili na bilo koji način zaštite svoju devojčicu od starca, porodica odlučuje da mu oprosti.

- Ipak je to moj otac, što da radim - navodno je rekla majka devojčice.

No, osim majke, koja zbog neznanja, komoditeta ili nekog trećeg razloga, nije zaštitila ćerku, to nije učinio ni Centar za socijalni rad, kojem je glavna uloga da zaštiti decu u slučajevima u kojima to propušt aju da učine roditelji.

- Preduzeli smo sve što smo mogli – kazao je direktor centra. Na pitanje što tačno, ne želi da odgovori. Pravda se da je reč o maloletnici, da mora štititi njen interes.

Raspored življenja

Nepravomoćno osuđeni pedofil, 62-godišnji deda, s porodicom živi u malom gradu na severu Hrvatske. Deda sa svojom suprugom, profesorkom u penziji, živi u jednospratnoj kući udaljenoj od glavne ulice, dok zlostavljana osmogodišnjakinja živi s majkom, ocem i starijim bratom u kući naslonjenoj na dedinu.

Nije nas začudilo

Iako dve porodice imaju dva odvojena ulaza, dele dvorišni ulaz. Školarka, pred kojom se deda samozadovoljavao, svaki put, kad ulazi u svoju kuću, mora da prođe ispred dedinog kućnog praga i vrlo je verovatno da ga susreće više puta dnevno. Susretala ga je svakodnevno i pune dve godine, koliko je prošlo otkad se pred njom samozadovoljavao do trenutka kad je devojčica konačno odlučila da progovori i poveri majci što se dogodilo.

Priča se kako je i pre događaja zbog kojeg mu se sudilo pred devojčicom više puta skinuo donje rublje, ali devojčica verovatno nije ni bila svesna šta on zapravo radi.

- Uopšte nas nije začudilo kad smo čuli šta je uradio. Osim što je bio nepristojan prema vlastitoj unučici, pričalo se kako se pokazivao i pred drugom decom dok su bili na letovanju. Suludo je što su svi zajedno i ove godine bili na moru gde se sve navodno dogodilo. Ma, suludo je što devojčica svakodnevno susreće dedu – komentarišu susedi.

Iako zvuči neverovatno, majka desetogodišnjakinje uz oca je bila i na sudu, a s njim normalno svakodnevno kumunicira. Zet je, prema pričama suseda, s tastom potpuno zahladneo odnose i ne razgovaraju, ali čudi što je dopustio da mu ćerka svakodnevno susreće zlostavljača.

- Mislili smo da će se s njim i fizički obračunati, ali se ipak sve nekako stišalo. Valjda su to nekako rešili među sobom - čude se susedi.

Po gradu se priča i o njegovu problemu s alkoholom, ali sugrađani komentarišu da ni "najpijaniji čovek neće na dete ako inače nema takve sklonosti".

(Telegraf.rs / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA