JUTARNJI LIST: Čume hteo da podmiti hrvatskog ministra policije sa 150.000 evra!

Prema pisanju hrvatskih novina, Buha je učestvovao u pokušaju podmićivanja ministra Ranka Ostojića sa 150.000 evra, kako bi "Kroacija osiguranje" otvorilo centar za tehnički pregled u Sinju

  • 0

Ljubiša Buha Čume pokušao je da podmiti hrvatskog ministra policije radi ulaska u posao tehničkog pregleda automobila u Hrvatskoj, što je jedan od najunosnijih poslova u ovoj zemlji, tvrdi "Jutarnji list".

Prema pisanju ovog dnevnika, Buha je učestvovao u pokušaju podmićivanja ministra Ranka Ostojića sa 150.000 evra, kako bi "Kroacija osiguranje" otvorilo centar za tehnički pregled u Sinju.

- MUP sumnja da je "Kroacia osiguranje" privatnoj firmi "Hazarder" iz Sinja preplatila zemljište i gradnju objekta u Sinju, zbog čega kriminalistička policija istražuje poslovne knjige "Kroacia osiguranja". Prema tvrdnjama ljudi bliskih istrazi, čini se da je celu operaciju podmićivanja finansirao novac  Ljubiše Buhe, zvanog Čume. On je, inače, zaštićeni svedok protiv "zemunskog klana", umešanog u ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića - piše "Jutarnji list".

Ipak, list dodaje da se svi detalji intenzivno proveravaju.

- Istovremeno se spominju još dva čoveka iz Hrvatske koji su imali veze s planom podmićivanja. Jedan je fudbalski menadžer iz Sinja, poznat po svojim vezama s bivšim predsednikom FK Hajduk, istaknutim pripadnicima podzemlja, a drugi je poznati advokat iz Zagreba, svedok u jednom velikom korupcijskom procesu, trenutno upleten u ljubavno-špijunsko-poslovnu aferu koja je kulminirala hapšenjem i skorim suđenjem za pretnje - navodi hrvatski list.

Stevan Protić, Čumetov advokat, kaže da on ne zna šta je njegov klijent radio u Sinju i da li je nešto uopšte i radio.

- Nisam čitao "Jutarnji list" i nisam proveravao njihove informacije. Znate, kao što ne znam šta je Obama radio, tako ne znam ni šta je Ljubiša Buha radio u Sinju, ako je nešto uopšte i radio - rekao je Protić.

Kako bismo proverili navode hrvatskog medija, u nekoliko navrata smo pokušali da dobijemo i Ljubišu Buhu Čumeta, ali on nije odgovarao na naše pozive.

(I. M. / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA