• 1

ŽRTVE KOMUNIZMA JAČE OD ČAKA NORISA: Most u Slovačkoj neće nositi ime akcionog heroja

Gradski oci nisu održali obećanje da će poštovati odluku naroda i rešili su da most preko Morave, prema granici sa Austrijom, nazovu "Most - biciklom do slobode"

  • 1

Slovački zvaničnici odbacili su predlog da se jedan novi pešački i biciklistički most, podignut u blizini Bratislave, nazove po američkoj zvezdi akcionih filmova Čaku Norisu, iako se za njega izjasnio najveći broj ljudi.
Gradski oci nisu održali obećanje da će poštovati odluku naroda i rešili su da most preko Morave, prema granici sa Austrijom, nazovu "Most - biciklom do slobode", u znak sećanja na osobe koje su za vreme komunizma ubijene u pokušaju da prebegnu na Zapad.

Tokom dvomesečne onlajn ankete, za američkog glumca i majstora borilačkih veština glasalo je 12.599 ljudi, dok je predlog gradskih zvaničnika dobio svega 457 glasova.
Bilo je, takođe, predloženo da most bude nazvan po austrougarskoj carici Mariji Tereziji, kao i po obližnjem selu Devinska.
(Telegraf.rs)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima