Katolička crkva: Zlostavljali smo decu!

Aktivisti navode da bi broj žrtava mogao da bude oko 10.000. Australijska crkva navela je da je u poslednjih 80 godina registrovano 620 slučajeva

  • 0

Katolička crkva u australijskoj državi Viktoriji potvrdila je da su njeni sveštenici seksualno zlostavljali više od 600 dece od 30-ih godina prošlog veka.

Nadbiskup Melburna Denis Hart opisao je ovaj podatak kao "užasan i sraman". Informacija je objavljena u dokumentu podnetom državnoj parlamentarnoj komisiji koja istražuje slučajeve zlostavljanja, preneo je Bi-Bi-Si.

Aktivisti navode da bi broj žrtava mogao da bude oko 10.000. Crkva je u dokumentu navela da je u poslednjih 80 godina registrovano 620 slučajeva, a da se većina desila između 60-ih i 80-ih godina prošlog veka. Navedeno je i da se vodi istraga o još 45 slučajeva.

Nadbiskup Hart rekao je da je važno biti otvoren "o užasnom zlostavljanju koje se događalo u Viktoriji i u drugim mestima".

Aktivisti tvrde da mnogi slučajevi zlostavljanja nisu ni prijavljeni i da je samo u državi Viktoriji bilo oko 10.000 žrtava.

(I. M. / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA