Hilari na čelu "Parade ponosa" u Beogradu!

Poseta Klintonove najavljena je za 4. oktobar, dok je "Parada ponosa" zakazana dva dana kasnije. Organizatori Prajda dobili su nezvaničnu najavu od protokola Klintonove da je ona u svoju agendu posete Srbiji uvrstila i šetnju na gej paradi. Stejt dipartment ne potvrđuje dolazak HK

  • 22

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Hilari Klinton mogla bi da se nađe na čelu beogradske "Parade ponosa"! Organizatori Prajda dobili su nezvaničnu najavu od protokola Klintonove da je ona u svoju agendu posete Srbiji uvrstila i šetnju na gej paradi.

Poseta Klintonove najavljena je za 4. oktobar, dok je "Parada" zakazana dva dana kasnije. Međutim, ona bi posle posete srpskoj prestonici mogla na jedan dan da otputuje u Prištinu, dok bi u povratku svratila u Beograd kako bi svojim prisustvom podržala "Paradu ponosa".

- Nije tajna da Klintonova dosta drži do ljudskih prava. Protokol državne sekretarke je u međuvremenu obavešten da se njen dolazak u Srbiju poklapa s održavanjem gej parade, pa je u Ambasadi SAD nezvanično rečeno da je ostavljen prostor da uvažena gošća i sama prošeta 6. oktobra - kaže izvor lista "Alo!".

On dodaje da je namera Klintonove da najavom svog učešća na "Paradi" natera srpske zvaničnike da konačno otvoreno stanu uz pripadnike LGBT populacije i time pokažu da je Srbija zaista okrenuta evropskim vrednostima.

Goran Miletić, jedan od organizatora Prajda, nije mogao da potvrdi, ali ni da demantuje pisanje o učešću Klintonove na toj manifestaciji.

- Učešće visokih zvanica na "Paradi ponosa" jednostavno ne možemo da komentarišemo dok ne dobijemo zvaničnu potvrdu njihovog dolaska. Tako je bilo i 2010. godine, kada nam je tek veče pred početak manifestacije definitivno potvrđen dolazak tadašnje američke ambasadorke Meri Vorlik - kaže Miletić.

Međutim, agenciji Tanjug u Stejt dipartmentu rečeno je da još nije poznato da li će Klintonova doći na beogradsku gej paradu. Poslednji događaji u Libiji, kada je ubijen američki ambasador Kris Stivens i zauzetost Stejt departmenta tim gorućim pitanjem, uticali su na odluku o poseti.

(I. M.)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    22. septembar 2012 | 13:13

    Od srca bi zeleo da je skine snajper!!!

  • Milan

    22. septembar 2012 | 11:26

    E ako sad ova naša vlas popusti pritisku ovih pedera i ove nakazne žene i njene genocidne države onda ću i ja kao otac i deda, isto tako upriličiti poseti parade, ali sa druge strane barikade. Kao što oni sa paradom srama hoće da potvrde našu kapitulaciju pred briselom, berlinom i amerinom, tako i mi koji smo još uvek u srcu i duši ne pokoreni svojim buntom ćemo opovrgnuti njihovu nadu da su nas najzad porobili. Oni ne računaju na Srpski INAT (nisam pogrešio sa malim i velikim slovima i sa gramatikom sve je namerno)

  • NARAVNO

    22. septembar 2012 | 12:05

    I pozivam Dacica da ne zrtvuju policiju. Ako hoce da paradiraju neka plate obezbedjenje. Mogu da dobiju eventualno 3-4 saobracajca i 4 komunalca cisto zbog regulisanja saobracaja i komunalnih prekrsaja. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA