VALJEVAC, A IGRA KO CRNAC: Željko Ostojić osmi brejkdenser u svetu!

Na takmičenju u brejkdensu u Helenu u Holandiji, među 10.000 plesača iz celog sveta, Željko Ostojić (30), profesor sporta i fizičkog vaspitanja se plasirao u polufinale

  • 0

CRNAC IZ VALJEVA! Željko Ostojić iz Valjeva se plasirao među osam najboljih brejkdensera u svetu! Na najvećem internacionalnom takmičenju u brejkdensu održanom u Helenu u Holandiji, Srbiju je prvi put predstavio klub "Students of Rhythm crew" i odmah ostvario zapažen uspeh.

U izuzetno jakoj konkurenciji, među 10.000 plesača iz celog sveta, Željko Ostojić (30), profesor sporta i fizičkog vaspitanja, uspeo je da se kvalifikuje u osam najboljih u solo kategoriji i stigne u polufinale ovog najprestižnijeg svetskog takmičenja.

- Festival urbanih plesova "The Notorious IBE" je najprestižniji u svetu. Tamo svake godine učestvuju vrhunski izvođači brejkdensa, hip-hopa, popinga, lokinga i haus-densa, kao i renomirani di-džejevi, fotografi, snimatelji. Program uključuje radionice, različite tribine posvećene urbanom plesu, hip-hop kulturi i nastupe poznatih muzičkih izvođača. Oduševila me pozitivna energija koja je vladala tri dana za vreme festivala, a svideli su mi se stariji brejkeri, koji su igrali aktivno osamdesetih i devedesetih godina, kao što su Maurizio "NextOne" Cannavo, Niels "Storm" Robitzky, kao i Red bull all star tim. Drago mi je da sam ucrtao Srbiju na mapu svetskog brejkdensa i otvorio put nekim budućim plesačima - bez daha za Telegraf.rs kaže Željko Ostojić .

On se brejkdensom bavi već dugo, a odlaskom na takmičenje u Holandiju ispunio je svoj san.

- Brejkdensom se bavim 11 godina. Radio sam mnogo na fizičkom i mentalnom usavršavanju i ostvario sam san da učestvujem na najvećem takmičenju na svetu, i predstavim Srbiju, svoj klub "Students Of Rhythm crew" i sebe. Brejkdensom sam se zarazio kada sam video muzički spot "It's like that" od RUN DMC. Isprva sam pokušavao kod kuće da uvežbam korake, a 2001. godine sam upisao školu brejkdensa - navodi Željko.

Brejkdens šampion je završio DIF u Beogradu, ali kao  profesor sporta i fizičkog vaspitanja trenutno nema posao.

- Profesori na fakultetu su me svojevremeno podržavali da se bavim brejkdensom. Pozivam mlade da se što više bave sportom, jer fizička aktivnost može samo da im koristi! Mnogi su zainteresovani za brejkdens, ali zbog ere interneta i "Fejsbuka" ostaju prikovani za kompjutere i zanemaruju sport.  Brejkdens nije samo okretanje na glavi, to je veoma složen ples koji zahteva i pamet i fizičku spremnost - kaže Željko i poziva mlade da dođu u klub i nauče prve korake.

(A. T)

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA