POTPREDSEDNIK RS: Hrvati uskoro dobijaju entitet, BiH postaje konfederacija!

"Preciziraće se ustavne pozicije sve tri republike. Tako će svaki narod moći, za razliku od sadašnje prakse, da bira svoje predstavnike u zajedničke državne organe", saopšteno je iz kabineta Emila Vlajkija

  • 0

Potpredsednik Republike Srpske Emil Vlajki izjavio je da se približava vreme kada će se ostvariti ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH, odnosno kada će se u Federaciji BiH formirati autonomna zajednica Hrvata.

- To praktično znači da ćemo u BiH imati, uslovno rečeno, tri republike, čime će ova zemlja legalno postati konfederacija, gde će svaki narod moći, za razliku od sadašnje prakse, da bira svoje predstavnike u zajedničkim državnim organima - saopšteno je iz Kabineta potpredsednika Srpske.

Ističe se da će u BiH morati ubrzo da dođe do istorijskog kompromisa tri konstitutivna naroda.

- Preciziraće se ustavne pozicije sve tri republike. Tako će ovaj region, umesto politikantskih zavrzlama, prodisati i preći na rešavanje ekonomskih i socijalnih problema - navedeno je u saopštenju.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA