SKANDAL U NIŠU: Nastavnica biologije 15 godina predavala deci drogirana!

Na sudu nastavnica OŠ "Kralj Petar Prvi" je priznala da je na heroinu od 1996. godine i da ga je uzimala ušmrkavinjem, a niko u školi u kojoj je radila nije znao za njenu "slabost"

  • 9

Nastavnica biologije u niškoj OŠ "Kralj Petar Prvi", četrdesetogodišnja Aleksandra Milivojević, priznala je danas pred Višim sudom u Nišu da se drogira petnaest godina.

Milivojevićeva je uhapšena 27. oktobra prošle godine u blizini škole u kojoj je predavala, prilikom kupovine heroina. Pred sudom se branila navodnim neznanjem da je posedovanje droge za sopstvenu upotrebu krivično delo.

- Priznajem da sam 27. oktobra 2011. godine kupila 0,15 grama heroina od Tamare Nikolić. Heroin koristim od 1996. godine, uzimala sam ga ušmrkivanjem. Smatrala sam da nisam zavisna i nikada se nisam lečila. Posle ovog događaja javila sam se Zavodu za mentalno zdravlje, oni su utvrdili da ne postoji zavisnost nego zloupotreba psihoaktivnih supstanci. Drogu više ne uzimam – iznela je u svojoj odbrani Milivojevićeva.

Tamara Nikolić, kojoj se sudi zbog dilovanja droge, priznala je da je nastavnici prodala heroin.

- Ona me je tog dana pozvala telefonom i pitala me da li sam preuzela heroin od čoveka od koga sam ga nabavljala i da li može da dobije jednu dozu, jer je i ranije od mene kupovala drogu. Dogovorile smo se da se nađemo i ja sam joj predala paketić herioina, a ona meni 10 evra i 500 dinara, koliko je imala kod sebe. Ta količina droge košta 20 evra, pa smo se dogovorile da mi ostatak doplati kad bude imala novca – kazala je na glavnom pretresu Nikolićeva.

Istina o narkomanskoj zavisnosti nastavnice biologije otkrivena je slučajno. Policija je pratila Tamaru Nikolić, zbog sumnje da diluje drogu i zatekla je dok je heroin prodavala Aleksandri. Ona je odmah uhapšena, dok je nastavnica odvedena u policiju nakon završetka časa, jer se po kupovini heroina vratila u školu.

Direktor OŠ "Kralj Petar Prvi" Robert Džunić saopštio je za naš portal da je nakon saznanja za njenu narkomansku biografiju, Aleksandra Milivojević dobila otkaz.

- Ona je dugo bila na bolovanju, a čim se vratila na posao na osnovu sprovedenog disciplinskog postupka izrečen joj je otkaz – rekao je Džunić i dodao da niko u školi nije znao da se Aleksandra drogira, iako je petnaest godina bila nastavnica.

Ukoliko bude osuđena, Milivojevićevoj preti kazna zatvora do tri godine.

(V.A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA