Godina zmaja - godina prirodnih katastrofa i oporavka SAD

Stručnjak za Feng šui Rejmond Lo smatra da će 2012. biti godina velikih poplava, zemljotresa i pobuna

  • 0

Milioni Kineza, Korejanaca i Vijetnamaca širom Azije dočekalo je Godinu zmaja uz slavlje, vatromet i porodična okupljanja, ali stručnjak za Feng šui Rejmond Lo smatra da nema mnogo razloga za radost.

Doček lunarne Nove godine za mnoge je najveći porodični praznik. Veliki broj ljudi prelazi ogromne razdaljine kako bi je dočekali u porodičnom okruženju.

U nadi da će Godina zmaja doneti sreću, narod prvi dan godine provodi paleći tamjan u hramovima i posmatrajući ulične predstave - ples lava i zmaja. Nasuprot veselju naroda, Lo za narednu godinu predviđa poplave, zemljotrese i pobune.

U intervjuu za Bi-Bi-Si, Lo je govorio o uticaju prirodnih elemenata na predstojeću godinu zmaja.

Prema njegovim rečima dominantan prirodni element biće voda. Ovaj element će izazvati velike prirodne katastrofe, pa se tokom 2012. godine mogu očekivati velike poplave.

Zmaj izaziva i pomeranje zemlje, što ukazuje da će biti i zemljotresa.

- Generalno biće dosta prirodnih katastrofa - zaključio je Lo.

Kada je o ekonomiji reč, voda donosi strah. Vatra nosi sreću i optimizam, ali voda će ove godine dominirati pa - neće biti oporavka ekonomije.

Lo predviđa i velike pobune, jer vodena godina ljude podstiče na promene. Moguća je i promena vlade. Stručnjak za feng šui predviđa povoljnu godinu za američku ekonomiju, ali ističe da Evropa neće biti te sreće.

Kina vreme tradicionalno računa po lunarnom kalendaru, a ciklus čini 12 godina - svaka u znaku određene životinje. U drevnim vremenima, zmaj je bio simbol rezervisan za kineskog cara i smatra se za vrlo povoljan znak.

Dok se u okruženju radosno dočekuje Nova godina, u Severnoj Koreji i dalje vlada žalost za preminulim vođom Kim Džong Ilom. Narod je praznik obeležio polažući cveće ispred portreta preminulog predsednika, prenose lokalne agencije.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA