Ruski templari protiv "Pusi rajot": Kazna je preblaga!

"Smatramo da je kazna za ovaj protivpravni akt, koju je izrekao sud, previše blaga i da ne odgovara u potpunoj meri težini krivičnog dela", navedeno je u pismu ove organizacije

  • 0

Red templara Rusije uputio je pismo Državnoj dumi s molbom da pooštri kazne za uvredu verskih osećanja građana i skrnavljenje svetinja, piše danas list "Izvestija".

U sličnom dopisu Istražnom komitetu Rusije ova ezoterična organizacija, čiji je prizor poznati advokat Igor Trunov, apeluje da se kazne organizatori pank grupe "Pusi rajot". Kako u svom pismu objašnjavaju "vitezovi", red templara je veoma zabrinut zbog učestalih napada na hrišćanske vrednosti i institucije.

Prema njihovom mišljenju, to govori o "brižljivo planiranoj kampanji koju organizuju neprijatelji hrišćanstva", a kako dodaju, ta kampanja je počela upravo akcijom "Pusi rajot" u Hramu Hrista Spasitelja.

- Smatramo da je kazna za ovaj protivpravni akt, koju je izrekao sud, previše blaga i da ne odgovara u potpunoj meri težini krivičnog dela - navedeno je u pismu ove organizacije.

Tri članice grupe "Pusi rajot" osuđene su nedavno na dve godine zatvora zbog "pank molitve" u Hramu Hrista Spasitelja, a ovaj slučaj podelio je rusku javnost, pri čemu čak i oni koji ne podržavaju njihov gest smatraju da je kazna prestroga.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA