DRAMA NA DORĆOLU: Policajci sprečili policajce da prinudno isele vatrogasca!

Četvrti pokušaj prinudnog iseljenja porodice Matić iz stana u Višnjićevoj 9 na Dorćolu sprečen je pošto su pripadnici Policijskog sindikata Srbije formirali zaštitni kordon ispred ulaznih vrata u zgradu

  • 10

Prinudno iseljenje Zorana Matića, vatrogasca Sektora za vanredne situacije MUP Srbije, i njegove porodice danas su sprečile njegove kolege, koji nisu pustili sudske izvršitelje da uđu u zgradu i izbace ih iz stana u Višnjićevoj 9 na Dorćolu!

Matići kažu da su za prinudno iseljenje saznali slučajno i da su sudski izvršitelji danas došli po četvrti put u nameri da ih isteraju na ulicu! 

- Nećemo dobrovoljno da izađemo iz stana. Planirali smo da sklonimo decu, u slučaju da izvršitelji dođu do vrata, dok Zoran i ja sigurno ne bismo izašli napolje! Stan od 40 kvadrata je sve što imamo. Celog života smo se odricali i ulagali da ga opremimo, zar bi to činili da nije naš? Zoranove kolege iz Policijskog sindikata Srbije su stale uz nas jer je slučaj čist. Na naš stan se nameračila advokat Milica Đurković iz Beograda i njen sin Bojan, jer se nalazi na atraktivnoj lokaciji i trenutno vredi oko 100.000 evra. Odbija da ide sa nama u parnicu, jer nema dokaze da je vlasnik. Vršila je pritisak da se iseljenje zakaže danas, jer Ustavni sud Srbije sutra odlučuje po našoj žalbi na izvršnu presudu - kaže Zoranova supruga Rada Marković.

Ona tvrdi da Milica Đurković nije isplatila stan i da osim aneksa ugovora i četiri sumnjive priznanice iz doba inflacije nema konačni obračun da je dala novac.

- Milica Đurković je imala aneks ugovora na stan broj 1, pa ga je kasnije menjala za naš stan broj 10, ali ga nikada nije platila. Nikada je u životu nisam videla, a ona je na sudu izjavila da je 1995. godine, navodno,  dolazila na vrata da mi kaže da je stan njen! Tada je postojala samo konstrukcija zgrade zarasla u korov, a prvi stanari su počeli da se useljevaju tek 2000. godine. Dok je Milovan Terzić bio direktor Stambene zadruge "Pobeda" Milica nije mogla da dokaže da je kupila stan, jer je kod njega sve bilo po propisima. Interesanto je da je Privredni sud doneo presudu u njenu korist kada je "Pobeda" otišla pod stečaj  i kada je na mesto direktora došao stečajni upravnik. Treba preispitati ko stoji iza tih marifetluka - ogorčeno kaže Rada Marković.

Milica Đurković, koja je neprekidno bila ispred zgrade sa policajcima, tvrdi da ima puno pravo na stan porodice Matić.

- Stan sam kupila 1992. godine dok je zgrada bila u izgradnji. Presuda je pravosnažna i to dovoljno govori da sam u pravu - kratko  je rekla Milica Đurković, koja je mobilnim telefonom slikala Matićeve kolege ispred zgrade i ubeđivala policajce iz OUP-a Stari grad da ih privedu jer ih navodno ometaju u poslu.

Matićeve kolege iz Policijskog sindikata Srbije, njih 50-ak, mirno su stajali ispred ulaznih vrata zgrade od 10.30 do 16 sati, kada je izvršiteljima isteklo radno vreme i kada su silom prilika morali da se povuku.

(A. T. / Foto: Milena Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maja

    24. septembar 2012 | 18:46

    Bila sam i videla, hvala Gospodu Bogu sto su ovi ljudi spasili svoju imovino od ove nezakonite pljacke. uz vas je ceo komsiluk.

  • mari

    24. septembar 2012 | 22:47

    Ovu advokaticu trba uhapsiti i preispitati cime je ona to dokazala vlasnistvo stana. uz porodicu Matic smo.

  • PRAVDA

    24. septembar 2012 | 18:34

    Pravda je pobedila, vatrogasci su jos jednom pokazali kakvi su ljudi. Treba ih sve nagraditi za ovako nesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA