Novi libijski predsednik: Libija neće biti teret svetu

"Mi nećemo biti teret", rekao je Megarjef nakon što je izrazio žaljenje zbog napada ekstremista na misiju SAD u istočnom libijskom gradu Bengaziju, u kome su ubijena četiri Amerikanca

  • 0

Novi libijski predsednik Mohamed al-Megarjef izjavio je, tokom prvog susreta s američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton, da njegova zemlja neće biti teret za međunarodnu zajednicu.

"Mi nećemo biti teret", rekao je Megarjef nakon što je izrazio žaljenje zbog napada ekstremista na misiju SAD u istočnom libijskom gradu Bengaziju, u kome su ubijena četiri Amerikanca, javila je agencija Frans pres.

Libijski predsednik se s Klintonovom sastao na marginama Generalne skupštine UN, koja se održava u vreme kada već više od nedelju dana u nekoliko muslimanskih zemalja izbijaju nasilni protesti zbog antiislamskog filma snimljenog u Americi.

Američki ambasador u Libiji Kris Stivens ubijen je u napadu 11. septembra, zajedno sa još troje članova diplomatskog osoblja, a Megarjef je danas ponovo istakao da ovaj incident ni na koji način ne predstavlja stav libijskog naroda prema američkom narodu.

Klintonova je zahvalila libijskom predsedniku i njegovoj vladi na naporima da se počinioci napada izvedu pred lice pravde i istakla da će SAD nastaviti da podržavaju Libiju na njenom demokratskom putu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA