• 0

KO DA VIŠE: U Bosni prodaju glas za 100 evra ili ogrev za zimu!

Anonimni oglašivač je naveo da prodaje "jedan od tri glasa kojima raspolaže" i da je spreman da "kupcu" kao dokaz posle izbora priloži fotografiju listića i osobe koja je glasala

  • 0

Jedan birač u BiH svoj glas na predstojećim izborima prodaje za 100 evra ili ogrev "bilo kojoj od stranaka osim SDA" i to preko jednog sajta za oglase.
Kako piše "Slobodna Dalmacija", oglas pod oznakom "hitno", koji su pogledale stotine posetilaca portala pik.ba, pokrenuo je nove priče o masovnoj kupovini glasova u BiH.

Anonimni oglašivač je naveo da je moguća i zamena za ogrev za drva, ali je ubrzo oglas uklonjen. Ipak, danas se pojavio još jedan u kome je cena prepolovljena - sa 200 na 100 konvertibilnih maraka.
U tom slučaju nije moguća zamena za ogrev, ali oglašivač ističe da u zamenu za 100 konvertibilnih maraka prodaje "jedan od tri glasa kojima raspolaže" i da je spreman da "kupcu" kao dokaz posle izbora priloži fotografiju listića i osobe koja je glasala.
Inače, "Slobodna Dalmacija" piše i da se za masovnu stranačku kupovinu glasova i nelegalno finansiranje kampanje najviše tereti Narodna stranka radom za boljitak braće Lijanovića iz Širokog Brijega.
Dodaje se i da je "Transparensi" već prijavio tu stranku Tužilaštvu BiH.
(I. M. / Izvor: Slobodna Dalmacija)


Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima