• 0

KO DA VIŠE: U Bosni prodaju glas za 100 evra ili ogrev za zimu!

Anonimni oglašivač je naveo da prodaje "jedan od tri glasa kojima raspolaže" i da je spreman da "kupcu" kao dokaz posle izbora priloži fotografiju listića i osobe koja je glasala

  • 0

Jedan birač u BiH svoj glas na predstojećim izborima prodaje za 100 evra ili ogrev "bilo kojoj od stranaka osim SDA" i to preko jednog sajta za oglase.
Kako piše "Slobodna Dalmacija", oglas pod oznakom "hitno", koji su pogledale stotine posetilaca portala pik.ba, pokrenuo je nove priče o masovnoj kupovini glasova u BiH.

Anonimni oglašivač je naveo da je moguća i zamena za ogrev za drva, ali je ubrzo oglas uklonjen. Ipak, danas se pojavio još jedan u kome je cena prepolovljena - sa 200 na 100 konvertibilnih maraka.
U tom slučaju nije moguća zamena za ogrev, ali oglašivač ističe da u zamenu za 100 konvertibilnih maraka prodaje "jedan od tri glasa kojima raspolaže" i da je spreman da "kupcu" kao dokaz posle izbora priloži fotografiju listića i osobe koja je glasala.
Inače, "Slobodna Dalmacija" piše i da se za masovnu stranačku kupovinu glasova i nelegalno finansiranje kampanje najviše tereti Narodna stranka radom za boljitak braće Lijanovića iz Širokog Brijega.
Dodaje se i da je "Transparensi" već prijavio tu stranku Tužilaštvu BiH.
(I. M. / Izvor: Slobodna Dalmacija)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima