NOVA ISTRAGA O "KONTRASTU": Krivične prijave protiv vatrogasaca, gasili požar umesto da spasavaju ljude

Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu je podneta krivična prijava protiv šefa smene i komandira Vatrogasno-spasilačke jedinice zbog sumnje da su napravili propuste prilikom gašenja vatre u novosadskoj diskoteci

  • 0

Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu podneta je krivična prijava protiv Darka Jocića i Gorana Krstića, šefa smene i komandira Vatrogasno-spasilačke jedinice Novi Sad, zbog požara koji se desio 1. aprila u diskoteci "Kontrast", kada je stradalo šestoro mladih osoba.

- Javnosti ćemo prvi put danas saopštiti nove detalje istrage, među kojima su ključne činjenice. Vatrogasno-spasilačka brigada je najpre poslala cisternu za gašenje požara na kojoj nije radila pumpa zbog čega je izgubljeno dragoceno vreme, dok su vatrogasci, suprotno pravilima, počeli da gase požar, umesto da prvo spasavaju one koje je zarobila vatra - kaže advokat Dragoljub Martinović, navodeći da će detalje izneti na konferenciji za novinare u "Media centru".

O novim dokazima i razlozima zašto se traži nova istraga govoriće članovi porodica poginulih, stručnjaci medicinske struke i eksperti protivpožarne zaštite.

Epilog ove tragedije je smrt šestoro mladih ljudi, a zbog požara u diskoteci "Kontrast" u pritvoru se nalaze Alojz Ganić, Slaviša Stanišić, Dejan Ratković i Miroslav Papuga.

(A. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA