Berluskoni: Monti je nemački vazal!

Bivši premijer Italije kaže da je sadašnji previše "servilan prema Nemačkoj, hegemonističkoj državi koja drugim evropskim zemljama diktira pravila discipline i štednje" te da bi on, da je na njegovom mestu, bio manje "vazal Nemačke"

  • 0

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni kritikovao je aktuelnog premijera Marija Montija zbog politike štednje i reformi, nazvavši ga "vazalom Nemačke", koju je opisao kao hegemonističku državu, koja drugima diktira pravila.

Berluskoni je u intervjuu za italijansko izdanje lista "Hafington post" kritikovao Montija zbog povećanja poreza i uvođenja reformi.

On je još rekao da je Monti previše "servilan prema Nemačkoj, hegemonističkoj državi koja drugim evropskim zemljama diktira pravila discipline i štednje" te da bi on, da je na njegovom mestu, bio manje "vazal Nemačke".

Bivši italijanski premijer priznao je da je bilo grešaka još prilikom uvođenja evra, ali da bi "sada bilo teško izaći iz evrozone". Jedina opcija je, po njegovom mišljenju, da se Nemačka ubedi da sama štednja nije dovoljna.

Monti je "dobro počeo, ali je, nažalost, u trenutku kada su neophodni štednja i rast, pokleknuo pod pritiskom levice", rekao je Berluskoni.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA