ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Za "Galeniku" odgovorna sva protekla rukovodstva!

"Problemi u kompaniji su se javili pre više od 10 godina zbog čega se kompanija urušila, kao i sve drugo u Srbiji", ističe ministarka zdravlja

  • 1

Ministarka zdravlja Slavica Ðukić Dejanović tvrdi da su za probleme u farmaceutskoj kompaniji "Galenika" odgovorni svi koji su njom rukovodili poslednjih 20 godina.

Na pitanje da li su problemi u "Galenici" uočeni kada je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao da će se ispitati poslovanje ovog preduzeća zbog sumnje u postojanje zloupotreba, Dejanović je odgovorila da problemi dosežu mnogo ranije.

- Problemi u ''Galenici' 'javili su se pre više od 10 godina zbog čega se kompanija urušila kao i sve drugo u Srbiji - rekla je Dejanović.

Prema njenim rečima, problemi nisu nastali ni kada je zaživeo predlog Ivice Dačića o prvom čoveku "Galenike", kako se ranije spekulisalo.

- Da li bivši direktor, Nenad Ognjenović, ima subjektivnu odgovornost, moraju da ispitaju službe koje se time bave. Ne možemo sve vezivati za jednog čoveka, za jednu opciju, a insistiramo na tome da se imenuju svi u lancu korupcije - kazala je Dejanović.

Odluku prethodne vlade da se kod komercijalnih banaka zaduži 70 miliona evra kako bi se refinansirale tadašnje obaveze "Galenike", Dejanović je ocenila kao dobar potez.

- Dugovi prema ''Galenici'' su veći nego što je ta kompanija dužna. Onog momenta kada se prethodna vlada opredelila da podrži nacionalnu farmaceutiku imala je na umu upravo taj ekonomski odnos njenih dugova i duga prema njoj - rekla je ona.

Dejanović je ukazala da zaduživanjem kod komercijalnih banaka nije podržan "prvi čovek ''Galenike'' kojeg je predložio Dačić" već je to učinjeno zbog finasnijskog oporavka te kompanije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Milutinovic

    29. oktobar 2012 | 10:06

    Kriva sva rukovodstva,a niko opet nece odgovarati!E moja ministarka,to se tako ne radi.Najlakse je bezati od odgovornosti.Imenujte krivce,uhapsite ih i oduzmite im imovinu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA