HEROJ NEBA: Tragično nastradali major Savić bio ponos Vojske Srbije! (VIDEO)

Nastradali major bio je jedan od najcenjenijih pilota srpskog vazduhoplovstva, a kolege kažu da su mu, pored aviona, najveća ljubav u životu bila dva sina

  • 1

Pilot Tehničkog opitnog centra Vojske Srbije major Goran Savić koji je podlegao povredama zadobijenih prilikom pada aviona Lasta u Novoj Pazovi bio je jedan od najcenjenijih pilota u VS.

Na nedavnom Aeromitingu Batajnica 2012, pokazao je svoje vrhunsko umeće na avionu “Super galeb N-62” izvodeći “Zvono-Kovit-Komandovani valjak”.

Savić je bio član akro-grupe "Zvezda" s kojom je nastupao širom sveta, a višestruki je dobitnik brojnih evropskih nagrada zbog letova u okviru kojih je pravio akrobacije koje su ostavljale bez daha.

Kolege majora Savića iz TOC-a za njega kažu da je bio pošten čovek, da je voleo da leti i dodaju da su mu, pored aviona, najveća ljubav bila njegova dva sina.

- Bio je poštenjačina! Voleo je da leti i ništa mu teško nije bilo. Pored aviona koji su mu bili pasija, najveća ljubav su mu bila njegova dva sina kojim se ponosio - kažu za Telegraf u TOC-u.

Da je major Goran Savić služio na ponos svima, istakao je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je uputio telegram saučešća porodici nastradalog pilota.

"Vojska Srbije i svi građani naše otadžbine pamtiće ga kao časnog vojnika, a njegovi drugovi piloti kao odvažnog letača i dobrog prijatelja", navedeno je u telegramu.

Telegram saučešća porodici majora Savića uputio je i predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova, kaže za Telegraf da će ta opština uvek pamtiti herojski čin majora Savića, koji je žrtvujući svoj život ostao duže u avionu da bi ga usmerio dapadne na čistinu i time izbegne druge žrtve.

- Nova Pazova je zahvalna majoru Goranu saviću na nesebičnom žrtvovanju, jer je svesno ugrozio svoj život da bi spasao druge. To može samo junak! - kaže on.

KRATKA BIOGRAFIJA:

Major Goran Savić od oca Mihaila, rođen je 5. decembra 1973. godine u Zenici - Bosna i Hercegovina.

U Vojsci Srbije je od 27. septembra 1997. godine, a u Centru za letna ispitivanja TOC-a od 13. jula 2011. godine.

Savić je oženjen i otac dva sina, a sa porodicom je živeo u Beogradu.

Major Savić izvodi aero akrobaciju "Zvono":

Goran Savić na Aeromitingu u Batajnici u avionu “Super galeb N-62”

Pogledajte sletanje aviona kojim je upravljao Goran Savić na Aerodrom Batajnica, snimak iz druge kabine

(D. Z.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA