Od 2008. pet padova vojnih aviona, poginulo troje pilota!

U poslednjih pet godina, u padovima aviona Vojske Srbije, stradali su piloti Ištvan Kanas, Rade Ranđelović i Goran Savić koji je upravljao "Lastom" koja se danas srušila u Novoj Pazovi

  • 0

Avion vojnog vazduhoplovstva tipa "V-54 Lasta", koji se danas srušio kod Nove Pazove, a čiji su piloti bili na redovnoj tehničkoj probi vazduhoplova, peti je avion Vojske Srbije koji se srušio u poslednjih pet godina.

3. jun 2010. godine - Avion "orao" vojnog vazduhoplovstva srušio se u blizini Kragujevca, a pilot se spasao katapultiranjem.

7. jul 2009. godine - U blizini batajničkog vojnog aerodroma srušio se avion tipa "MIG 29". Pilot aviona potpukovnik Rade Ranđelović se katapultirao, ali je preminuo od posledica povreda. Prilikom udara aviona u zemlju poginuo je i vojnik Milan Ulemek, koji je bio požarni u obližnjem magacinu.

24. septembar 2008. godine - Avion "supergaleb G-4" pao je na aerodromu u Batajnici, tokom priprema za aero-miting, a tom prilikom poginuo je pilot Ištvan Kanas. Avion kojim je upravljao Kanas srušio se oko dva minuta po poletanju, a nesreća se dogodila prilikom izvođenja složene letačke figure.

21. maj 2008. godine - U mestu Baranda kod Zrenjanina, na oko pedesetak kiometara severistočno od Beograda, srušio se vojni avion "orao". Pilot, major Tomas Janik, spasao se iskakanjem iz aviona i tom prilikom polomio je levu potkolenicu. Pad aviona se dogodio prilikom rutinskog leta na visini od oko 2,5 kilometara, a kretao se brzinom od 600 kilimetara na sat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA