• 0

Od 2008. pet padova vojnih aviona, poginulo troje pilota!

U poslednjih pet godina, u padovima aviona Vojske Srbije, stradali su piloti Ištvan Kanas, Rade Ranđelović i Goran Savić koji je upravljao "Lastom" koja se danas srušila u Novoj Pazovi

  • 0

Avion vojnog vazduhoplovstva tipa "V-54 Lasta", koji se danas srušio kod Nove Pazove, a čiji su piloti bili na redovnoj tehničkoj probi vazduhoplova, peti je avion Vojske Srbije koji se srušio u poslednjih pet godina.
3. jun 2010. godine - Avion "orao" vojnog vazduhoplovstva srušio se u blizini Kragujevca, a pilot se spasao katapultiranjem.

7. jul 2009. godine - U blizini batajničkog vojnog aerodroma srušio se avion tipa "MIG 29". Pilot aviona potpukovnik Rade Ranđelović se katapultirao, ali je preminuo od posledica povreda. Prilikom udara aviona u zemlju poginuo je i vojnik Milan Ulemek, koji je bio požarni u obližnjem magacinu.
24. septembar 2008. godine - Avion "supergaleb G-4" pao je na aerodromu u Batajnici, tokom priprema za aero-miting, a tom prilikom poginuo je pilot Ištvan Kanas. Avion kojim je upravljao Kanas srušio se oko dva minuta po poletanju, a nesreća se dogodila prilikom izvođenja složene letačke figure.
21. maj 2008. godine - U mestu Baranda kod Zrenjanina, na oko pedesetak kiometara severistočno od Beograda, srušio se vojni avion "orao". Pilot, major Tomas Janik, spasao se iskakanjem iz aviona i tom prilikom polomio je levu potkolenicu. Pad aviona se dogodio prilikom rutinskog leta na visini od oko 2,5 kilometara, a kretao se brzinom od 600 kilimetara na sat.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima