Dinkić: Krediti da, ali ćemo graditi samo socijalne stanove

- Ne mislim da dajem novac za izgradnju stanova, gde to mogu da grade privatni investitori - rekao je ministar finansija i privrede, dodavši da će država graditi samo socijalne stanove i nastaviti da odobrava sredstva za kupovinu subvencionisanih

  • 0

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da će država nastaviti da odobrava sredstva za kupovinu subvencionisanih stanova, ali da više neće graditi stanove za prodaju.

- Ne mislim da dajem novac za izgradnju stanova, gde to mogu da grade privatni investitori - rekao je Dinkić na okruglom stolu o racionalizaciji parafiskalnih naknada radi podsticanja građevinarstva u Ekonomskom institutu.

Ministar je dodao da će država graditi samo socijalne stanove.

Država je za vreme prethodne vlade u okviru programa podrške domaćim građevinarima u uslovima ekonomske krize finansirala izgradnju novog naselja u Beogradu sa 4.600 stanova na mestu voždovačke kasarane "Stepa Stpanović" i naselja na Novom Beogradu "Dr Ivan Ribar", gde će biti izgrađeno oko 700 stanova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA