• 0

USKORO NOVA, "JUŽNA GUČA"? Trubači organizuju svoj sabor u Surdulici, ako im ne budu ispunjeni uslovi!

"Tražimo 5.000 evra za dolazak na Sabor i pristojan smeštaj u Guči. Kad plaćaju Cecu, mogu i nas! Ako ne ispune uslove, organizujemo novi Sabor u Surdulici - kaže za Telegraf Siniša Stanković, predstavnik 14 orkestara iz Surdulice, Vladičinog Hana i Grdelice

  • 0

Tradicionalni Sabor trubača u Guči uskoro bi mogao da dobije konkurenciju! Nezadovoljni uslovima pod kojima su proteklih godina nastupali u Dragačevu, 14 najboljih orkestara iz Surdulice, Vladičinog Hana i Grdelice odlučili su da postave ultimatum organizatorima izbora za Prvu trubu sveta. Ukoliko im ne izađu u susret, ubuduće će, uz podršku Opštine Surdulica, organizovati svoj Sabor.
- Tražimo da nam se za nastup na Saboru trubača u Guči uplati 5.000 evra i obezbedi pristojan smeštaj u Guči, nikako van nje. Sastali smo se sa predsednikom opštine Surdulica Novicom Tončevim i izneli svoje zahteve. On nas je podržao i rekao da će poslati zvanično naše zahteve predstavnicima Guče - kaže za Telegraf Siniša Stanković, predstavnik 14 orkestara "južne pruge".

On kaže da je ovogodišnji smeštaj bio najblaže rečeno katastrofa i da su spavali u školi koja je bila van Guče, te da su svaki dan morali da putuju kako bi svirali.
- Ako može da se plati Ceci i Miroslavu Iliću da dođu da nastupaju, zašto ne bi mogli da plate i nama? - pita se Stanković. - Mislim da je to najmanje što smo zaslužili za ovih pedeset i nešto godina koliko sviramo defilee i koncerte na Saboru. Do sada smo uvek boravili u Guči o svom trošku, došlo je vreme da se to promeni. Na kraju krajeva, to je Sabor trubača, a ne pevača - objašnjava on.
Stanković dodaje i to da njima ne smeta to što pevači dolaze i pevaju, ukoliko se i njima koji godinama sviraju u Guči obezbedi adekvatna novčana nagrada i uslovi za rad.
- Ukoliko Guča ne ispuni uslove, predsednik Opštine Surdulica Novica Tončev nam je obećao pomoć u organizaciji Balkanskog festivala trube za koji će obezediti i fond od 20.000 evra, konstatuje Stanković.

(B. Tasić) 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima