USKORO NOVA, "JUŽNA GUČA"? Trubači organizuju svoj sabor u Surdulici, ako im ne budu ispunjeni uslovi!

"Tražimo 5.000 evra za dolazak na Sabor i pristojan smeštaj u Guči. Kad plaćaju Cecu, mogu i nas! Ako ne ispune uslove, organizujemo novi Sabor u Surdulici - kaže za Telegraf Siniša Stanković, predstavnik 14 orkestara iz Surdulice, Vladičinog Hana i Grdelice

  • 0

Tradicionalni Sabor trubača u Guči uskoro bi mogao da dobije konkurenciju! Nezadovoljni uslovima pod kojima su proteklih godina nastupali u Dragačevu, 14 najboljih orkestara iz Surdulice, Vladičinog Hana i Grdelice odlučili su da postave ultimatum organizatorima izbora za Prvu trubu sveta. Ukoliko im ne izađu u susret, ubuduće će, uz podršku Opštine Surdulica, organizovati svoj Sabor.

- Tražimo da nam se za nastup na Saboru trubača u Guči uplati 5.000 evra i obezbedi pristojan smeštaj u Guči, nikako van nje. Sastali smo se sa predsednikom opštine Surdulica Novicom Tončevim i izneli svoje zahteve. On nas je podržao i rekao da će poslati zvanično naše zahteve predstavnicima Guče - kaže za Telegraf Siniša Stanković, predstavnik 14 orkestara "južne pruge".

On kaže da je ovogodišnji smeštaj bio najblaže rečeno katastrofa i da su spavali u školi koja je bila van Guče, te da su svaki dan morali da putuju kako bi svirali.

- Ako može da se plati Ceci i Miroslavu Iliću da dođu da nastupaju, zašto ne bi mogli da plate i nama? - pita se Stanković. - Mislim da je to najmanje što smo zaslužili za ovih pedeset i nešto godina koliko sviramo defilee i koncerte na Saboru. Do sada smo uvek boravili u Guči o svom trošku, došlo je vreme da se to promeni. Na kraju krajeva, to je Sabor trubača, a ne pevača - objašnjava on.

Stanković dodaje i to da njima ne smeta to što pevači dolaze i pevaju, ukoliko se i njima koji godinama sviraju u Guči obezbedi adekvatna novčana nagrada i uslovi za rad.

- Ukoliko Guča ne ispuni uslove, predsednik Opštine Surdulica Novica Tončev nam je obećao pomoć u organizaciji Balkanskog festivala trube za koji će obezediti i fond od 20.000 evra, konstatuje Stanković.

(B. Tasić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA