I BOGATI PLAČU: Uhapšen "El Taliban", najtraženiji meksički narko bos

Ivan Velaskes Kabaljer, uhapšen je u velikoj policijskoj akciji protiv jedne od najozloglašenijeg kartela Zetas. Za njim je bila raspisana nagrada od 2.3 miliona dolara za onog ko ga uhvati ili ubije

  • 0

Jedan od najtraženijih meksičkih narko bosova, Ivan Velaskes Kabaljero, poznat pod nadimkom "El taliban", uhapšen je u velikoj policijskoj akciji protiv jedne frakcije ozloglašenog kartela Zetas, saopštila je meksička policija.

Kabaljero je vodio bitku oko prevlasti sa visokim liderom u kartelu Zetas, Miguelom Angelom Trevinom Moralesom, a njihov sukob izazvao je nedavno seriju krvoprolića, posebno u severnom Meksiku, prenosi AP.

Kabaljero, poznat i kao "Z-50", uhapšen je u državi San Luis Potosi, u severno-centralnom delu Meksika, navela je policija. Za njim je bila raspisana nagrada od 2.3 miliona dolara za onog ko ga uhvati ili ubije.

Njegovo hapšenje trebalo bi da smanji brutalno nasilje, koje u poslednje vreme pogađa gradove na granici sa Teksasom, posebno Nuevo Laredo. Zetas se smatra jednom od najozloglašenijih kriminalnih organizacija, koja je odgovorna za smrt na desetine hiljada ljudi u sukobima oko droge.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA