PILOT-HEROJ ŽIVEO KAO PODSTANAR: Vojska obećala da će zbrinuti porodicu majora

Tragično nastradali Goran Savić živeo je sa svojom porodicom - suprugom i dva sina u iznajmljenoj maloj, trošnoj kući na Voždovcu. Na komemorativnom skupu obećano rešenje stambenog problema

  • 4

HEROJ AVIJACIJE I PONOS VOJSKE ŽIVEO KAO PODSTANAR! Tragično nastradali pilot i major TOC-a Vojske Srbije Goran Savić, koji je podlegao povredama zadobijenim prilikom pada aviona "Lasta" u Novoj Pazovi, kada je žrtvovao svoj život da bi zaštitio nedužne ljude, živeo je sa svojom porodicom - suprugom i dva sina u iznajmljenoj maloj, trošnoj kući na Voždovcu i nije imao rešeno stambeno pitanje, saznaje Telegraf.

Komšija porodice Savić kaže za Telegraf da je tragično nastradali Savić živeo za to da dobije svoj stan, u kojem bi živeo sa svojim sinovima koje je najviše voleo.

- Smetalo mu je što je podstanar, ali nikad se nije žalio, bio je silan čovek. Jednom mi je rekao da živi za dan kada će se useliti u svoj stan sa svojim sinovima, za koje je bio spreman sve da uradi - priča nam prvi komšija porodice Savić.

Na komemorativnom skupu, koji je bio održan u čast tragično nastradalog majora Savića u Domu vazduhoplovstva u Zemunu, čelnici Vojske Srbije obećali su porodici da će im u najskorije moguće vreme rešiti stambeno pitanje.

Ovom tužnom skupu su pored majke, supruge i najuže porodice prisustvovali i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić, načelnik generalštaba Ljubiša Diković, kao i mnogobrojne kolege, prijatelji i svi drugi koji su, kako kažu, imali čast da upoznaju Gorana Savića.

- Goran je uvek govorio da je stabilna i dobro organizovana porodica temelj svemu u životu. Njegova porodica je često trpela i žrtvovala se zarad njega, njegove karijere. Nažalost, društvene okolnosti i stanje u državi nisu nam dozvolili da za njega i njegovu porodicu obezbedimo prihvatljiv smeštaj. Gorana ne možemo vratiti među nas, ali možemo i hoćemo da uradimo sve da vam pomognemo i da rešimo stambeni problem, a budite sigurni da ćemo u tome istrajati - rečeno je na komemorativnom skupu.

- Voleo bih da ne moram danas ovde da stojim. Svi znamo kakav je Goran bio, a i da nije ovako tužna prilika niko od nas ne bi mogao da nađe nijednu ružnu reč na njegov račun. Bio je uspešan u svemu što je radio, njegov program je u našim letelicama, ali od svega najviše je voleo da leti, a uvek je sve druge dužnosti ostavljao po strani samo da bi leteo - rekao je potpukovnik Goran Radosavljević, koji se oprostio u ime kolega, a ispred brigade Vojne Akademije.

On je rekao da je za Gorana biti pilot značilo sve, a njegova životna paraola bila je: "Bog je na nebu, ljudi na zemlji, a mi piloti smo između njih".

- Žrtvovati svoj život da bi zaštitio nevine i nedužne - to je definicija heroja, a kao takvog uvek ćemo te pamtiti. Neka ti je uvek plavo nebo na koje si otišao! - završio je Radosavljević oprostivši se od druga tradicionalnim avijacijskim pozdravom.

Na ovaj veoma potresan govor Goranovog kolege nije ostao imun ni ministar Aleksandar Vučić koji je sa suzama u očima ispratio govor.

Na samom kraju skupa, majka preminulog pilota jecajući je prišla izloženoj fotografiji svoga sina sa crnim florom, kleknula, uzela je u ruke, poljubila i prislonila na grudi, uz bolan uzvik, i u takvom položaju ostala sve dok je pripadnici VS nisu pridigli.

(D. Zlojutro / Foto: M. Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mi@

    27. septembar 2012 | 16:25

    zalosno :-(

  • sreten

    28. septembar 2012 | 01:14

    Da li se neko zapitao zasto ginu nasi piloti odgovor je jasan zato sto lete sa avionima iz "prvog srpskog ustanka" i sada ste se setili majora i njegove porodice da pomognete kada je covek izgubio zivot zbog ove jebene drzave koja ne moze da kupi ni jedan najobicniji avion za trening...

  • milena

    27. septembar 2012 | 20:52

    tuzno! :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA