• 0

DINKIĆ NAJAVLJUJE: Od oktobra ćemo videti ko ima neprijavljene vile i imanja

Ministar finansija i privrede kaže da će u oktobru biti objavljen poziv građanima da prijave svoju pokretnu i nepokretnu imovinu

  • 0

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je da će u oktobru biti objavljen poziv građanima da prijave svoju pokretnu i nepokretnu imovinu. Prijavljivanje je neophodno da bi se videlo ko ima "neprijavljene velike vile i imanja", koje će biti oporezovane odgovarajućom stopom.
- Ministarstvo finansija objaviće poresku osnovicu za imovinu iznad koje se plaća veći porez na imovinu i ta mera Vlade sigurno neće biti usmerena na građane sa niskim primanjima - objasnio je Dinkić u Skupštini Srbije, odgovarajući na poslanička pitanja Vladi Srbije.

Upitan da li je spekulacija domaćih medija da tajkuni u Srbiji duguju državi oko pet milijardi evra na ime poreza i doprinosa, on je rekao da ti podaci nisu tačni.
- Na sajtu ministarstva stalno se objavljuju podaci o najvećim poreskim dužnicima i među njima su nekoliko najvećih iz oblasti prometa naftnih derivata - rekao je ministar.
(M. S. / Tanjug) 
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima