DINKIĆ NAJAVLJUJE: Od oktobra ćemo videti ko ima neprijavljene vile i imanja

Ministar finansija i privrede kaže da će u oktobru biti objavljen poziv građanima da prijave svoju pokretnu i nepokretnu imovinu

  • 0

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je da će u oktobru biti objavljen poziv građanima da prijave svoju pokretnu i nepokretnu imovinu. Prijavljivanje je neophodno da bi se videlo ko ima "neprijavljene velike vile i imanja", koje će biti oporezovane odgovarajućom stopom.

- Ministarstvo finansija objaviće poresku osnovicu za imovinu iznad koje se plaća veći porez na imovinu i ta mera Vlade sigurno neće biti usmerena na građane sa niskim primanjima - objasnio je Dinkić u Skupštini Srbije, odgovarajući na poslanička pitanja Vladi Srbije.

Upitan da li je spekulacija domaćih medija da tajkuni u Srbiji duguju državi oko pet milijardi evra na ime poreza i doprinosa, on je rekao da ti podaci nisu tačni.

- Na sajtu ministarstva stalno se objavljuju podaci o najvećim poreskim dužnicima i među njima su nekoliko najvećih iz oblasti prometa naftnih derivata - rekao je ministar.

(M. S. / Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA