• 0

PREBUKIRANI ZBOG NEPRAVDE: Srbija šesta po broju predmeta u Strazburu

Predsednik Evropskog suda za ljudska prava Nikolas Braca kaže da se Srbi pred sudom u Strazburu žale na nesprovođenje presuda i neisplaćivanje dnevnica rezervistima

  • 0

Srbija je šesta zemlja po broju predmeta pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, izjavio je u Beogradu predsednik tog suda, britanski sudija Nikolas Braca.
Braca se u Beogradu sastao sa predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem i upoznao ga sa brojem slučajeva iz Srbije, koji se nalaze pred sudom u Strazburu.

Braca je naglasio da se većina slučajeva odnosi na nesprovođenje presuda i neisplaćivanje dnevnica rezervistima.
- Deo problema leži u sporom izvršavanju presuda. Sud u Strazburu je opterećen zbog velikog broja predmeta i nastale zastoje bi trebalo rešavati na nacionalnom nivou. Predlažem da mlade sudije iz srpskog pravosuđa neko vreme provedu u Strazburu da bi se tamo upoznali sa procesom i procedurom rada - rekao je Braca.
Stefanović je ocenio da u Skupštini Srbije nema dovoljno stručnjaka u oblasti ljudskih prava i pozvao predstavnike suda u Strazburu da pomognu službama srpskog parlamenta kroz obuku i treninge, dodaje se u saopštenju.
(A. T. / Izvor: Beta)Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima