• 2

KACIN O NOVINAMA U SRBIJI: Znam kojih osam medija moram otvoriti da bih video šta misli koja stranka u Srbiji

- To je u Srbiji rak-rana jer, za mene koji pratim to pre svega preko medija, znam kojih osam medija moram otvoriti da bih video šta misli koja stranka i šta su njihovi prioriteti - rekao je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju

 • 2

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin ocenio je da bez hrabrog, odgovornog i borbenog novinarstva nema ni demokratije ni nezavisnog pravosuđa.
- To je u Srbiji rak-rana jer, za mene koji pratim to pre svega preko medija, znam kojih osam medija moram otvoriti da bih video šta misli koja stranka i šta su njihovi prioriteti - rekao je Kacin, ne precizirajući koji su to mediji.

Prema njegovim rečima, to nije evropski pristup, već samo sukob između sadašnjih i bivših vlasti. Kacin je, takođe, ocenio da je u Srbiji korupcija sistemska i da "zloupotrebe postoje na različitim nivoima, ali najveći problemi su u tužilaštvu".
- Tužilac je taj koji pokreće postupak, koji odlučuje o hapšenju, zadržavanju, pritvoru i tu treba jasno reći da kada govorimo o članu 359 Krivičnog zakona o zloupotrebi položaja, taj član se često zloupotrebljavao i još se zloupotrebljava, pre svega od strane tužioca - dodao je Kacin.
Govoreći o spornim privatizacijama u Srbiji, Kacin je, u pauzi Šestog interparlamentarnog sastanka EU-Srbija, rekao da sve te slučajeve treba ispitati, ali uz pretpostavku nevinosti.
- Ako nečega ima, to treba isterati do kraja, ali ako nema ničega, onda treba rehabilitovati osumnjičenog - rekao je on, i dodao da skandaliziranje, diskriminacija i diskvalifikacija pojedinaca zbog nekih političkih iili konkurencijskih razloga ne vodi ničemu.
(M. S. / Tanjug) 
 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Petar

  U Srbiji ništa novo Ortodoksni komunisti i dalje na vlasti Izgleda da je u zemlji Srbiji svejedno za koga glaste - ortodoksni komunisti ostaju na vlasti. Koliko su oni opasni najbolje ilustruje moj primer. 31. avgusta o.g. po sili zakona prestao mi je radni odnos u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Šapcu. Odmah sam predao zahtev za penziju. Moja koleginica, član SPS-a dobila je rešenje posle nekoliko dana, a ja, kao dokazani protivnik sistema Slobodana Miloševića, NE. Zašto? Zato što je u mojoj mesnoj zajednici matičar bila Snežana Đuričić, zadrti komunista, pa čim sam ostao bez posla samo dva meseca, prijavila me na poljoprivredno osiguranje zbog 30 ari koji se greškom u komasaciji vode na moje ime. Od mene se sad traži da upalatim: 17.658 dinara, ili nema penzije. BAŠ KOMUNJARE BRIGA otkud meni te pare, i od čega ću ja da živim. Petar Jokić, Tabanović kod Šapca

  0
  0

  Podelite komentar

 • Novak

  Jansin jurisnik je pametan,jedino nezavisan ja Asanž koga jure da ubiju...koje bre i čije nezavisno novinarstvo...?

  0
  0

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima