SKANDAL U VRANJU: Beba umrla zbog nemara lekara!

Roditelji Marjan i Dušica tvrde da je izabrani lekar dr Nenad Mladenović mesec dana lečio dete od prehlade i da nije dijagnostikovao upalu pluća, od čega je nesrećno dete preminulo

  • 2

Jednoipogodišnja devojčica S.M. umrla od zapaljenja pluća u Vranjskoj bolnici, dok su je u Domu zdravlja lečili od obične prehlade!

Roditelji Marjan i Dušica tvrde da je izabrani lekar dr Nenad Mladenović mesec dana lečio dete od prehlade i da nije dijagnostikovao upalu pluća, od čega je nesrećno dete preminulo, pišu "Večernje novosti".

Oni najavljuju tužbe, a Ministarstvo proverava rad lekara.

- Našeg deteta nema i ništa ga neće vratiti, ali ne možemo da se pomirimo sa tim da potpuno zdravo dete umre zbog toga što lekari ne rade svoj posao. Pre mesec dana odvela sam Saru kod lekara. Dete je bilo prehlađeno, što mi je lekar Nenad Mladenović i potvrdio i rekao da su pluća zdrava i da nije ništa strašno. Posle dva dana odvodim dete na kontrolu i kažem lekaru da joj nije bolje, na šta on meni kaže: "Jesi li ti lekar ili ja!" Poslušala sam njegov savet, inhalirala dete i kupila sirup za iskašljavanje - kaže majka Dušica Marković.

Kobnog dana majka je ponovo odvela dete kod doktora Mladenovića, koji joj je dao hitan uput za Dečje odeljenje.

- Odlazimo tamo u ponedeljak, oko 18 sati, a Sari je bilo sve gore i gore. Lekar koji nas je primio, pitao je šta smo čekali, a ja sam mu objasnila da sam se redovno javljala lekaru. On nije mogao da veruje. Prihvatili su dete, uključili kiseonik i infuziju, ali je Sari bilo sve gore. Čuli smo od doktorke, koja je došla u treću smenu da je detetu potpuno stradalo levo plućno krilo i dobijamo još jedan uput, ovoga puta za Niš. Međutim, u tim pripremama za transport dete je preminulo, gušeći se i dozivajući me, na rukama moje zaove Daliborke  - priča majka Dušica.

(A. T. / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bane

    28. septembar 2012 | 08:08

    ja sam lekar. želim reći da ukoliko je kolega pogrešio treba ga šutnuti iz medicinske prakse tako jako da nikada ne zaboravi. da mi promakne upala pluća... svašta

  • Miša

    28. septembar 2012 | 09:01

    Šta se čudite. Meni su na hitnoj pomoći u KC u Beogradu, nakon 45 minuta čekanja padanja sa klupe od bolova, rekli imaš infarkt, ali mi ne dežuramo danas idi na VMA. U pet ujutro, nigde kola hitne pomoći, izađem ispred nigde taksija, strčim se niz ulicu sednem u kola i tako.. Sam sam se odvezao na VMA gde su mi spasili život u zadnji momenat jer je srce već prestajalo da mi radi od velikog tromba. O oštećenju i posledicama neću jer sam dobro prošao obzirom da su me povratili defibrilacijom. Bilo pre 6 meseci. Ne smeju i ne mogu lekari da se tresu oko svakog pacijenta jer taj nivo stresa bi ih uništio, ali dosta njih ide u drugu krajnost, pa nemar postaje svakodnevnica kod nekih koji evidentho nisu za taj posao. Takvi nek prodaju lekove, ili sl. ali briga o pacijentima nije za svakoga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA