• 0

SRBIJA BEZ GRANICA: Opština Ub dobila besplatan internet

Besplatan internet je priča o Srbiji XXI veka, kompletno umreženoj i integrisanoj u Evropu i svet. "Srbija bez granica" je deo projekta koji je pokrenula kompanija "Cepter" u saradnji sa firmom "Zovi me"

  • 0

Građani Uba od danas će imati beplatan interneti to zahvaljujući kompaniji "Cepter" koja je u saradnji sa firmom "Zovi me" i opštinom Ub pokrenula projekat "Srbija bez granica". Besplatan internet, priča o Srbiji XXI veka kompletno umreženoj i integrisanoj u Evropu i svet - glavni je pokretač  inicijative.
U opštini Ub postavljen je čitav sistem koji omogućava besplatan internet u najširem centru. Sastavni deo projekta je i dodela "tablet-uređaja“ svim polaznicima prvog razreda srednje škole u Ubu kao poklon pridruživanja projektu, dok bi za buduće projekte  finansirale firme koje bi pratile čitavu akciju, a veliki broj mladih korisnika bi tako dobio šansu da koristi najnoviju generaciju malih pokretnih računara.


U svakom gradu, gde bi se uvodio besplatni Wi-Fi internet, organizovale bi se i radionice u kojima bi, pored mladih, i stariji građani koji nisu imali kontakt sa kompjuterima i internetom učili kako da koriste blagodati moderne tehnologija na prikladan i koristan način. Tako bi i pripadnici starijih generacija dobili nešto što do sada nisu ni koristili niti razumeli.
Uvođenjem besplatnog interneta u gradovima Srbije stanovništvo će imati šansu da putem interneta budu u svakodnevnom kontaktu i da sve to imaju potpuno besplatno, nadohvat ruke. I svi će tako imati šansu, ravnopravno i neselektivno, da koriste internet i postanu korisnici svih mogućnosti koje on donosi.
Srbija bi uključivanjem u prejekat postala jedna od prvih zemalja na planeti koja ima ovakav, sasvim slobodan ulaz u svet informacija i znanja postavljen na internet. Pokazala bi da je zaista spremna na novu početak, da je spremna za Srbiju bez granica.
(Telegraf.rs)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima