SRBIJA BEZ GRANICA: Opština Ub dobila besplatan internet

Besplatan internet je priča o Srbiji XXI veka, kompletno umreženoj i integrisanoj u Evropu i svet. "Srbija bez granica" je deo projekta koji je pokrenula kompanija "Cepter" u saradnji sa firmom "Zovi me"

  • 0

Građani Uba od danas će imati beplatan interneti to zahvaljujući kompaniji "Cepter" koja je u saradnji sa firmom "Zovi me" i opštinom Ub pokrenula projekat "Srbija bez granica". Besplatan internet, priča o Srbiji XXI veka kompletno umreženoj i integrisanoj u Evropu i svet - glavni je pokretač  inicijative.

U opštini Ub postavljen je čitav sistem koji omogućava besplatan internet u najširem centru. Sastavni deo projekta je i dodela "tablet-uređaja“ svim polaznicima prvog razreda srednje škole u Ubu kao poklon pridruživanja projektu, dok bi za buduće projekte  finansirale firme koje bi pratile čitavu akciju, a veliki broj mladih korisnika bi tako dobio šansu da koristi najnoviju generaciju malih pokretnih računara.

U svakom gradu, gde bi se uvodio besplatni Wi-Fi internet, organizovale bi se i radionice u kojima bi, pored mladih, i stariji građani koji nisu imali kontakt sa kompjuterima i internetom učili kako da koriste blagodati moderne tehnologija na prikladan i koristan način. Tako bi i pripadnici starijih generacija dobili nešto što do sada nisu ni koristili niti razumeli.

Uvođenjem besplatnog interneta u gradovima Srbije stanovništvo će imati šansu da putem interneta budu u svakodnevnom kontaktu i da sve to imaju potpuno besplatno, nadohvat ruke. I svi će tako imati šansu, ravnopravno i neselektivno, da koriste internet i postanu korisnici svih mogućnosti koje on donosi.

Srbija bi uključivanjem u prejekat postala jedna od prvih zemalja na planeti koja ima ovakav, sasvim slobodan ulaz u svet informacija i znanja postavljen na internet. Pokazala bi da je zaista spremna na novu početak, da je spremna za Srbiju bez granica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA