• 1

Medvedev: Rublja može da postane rezervna valuta u EU

"Sadašnji valutni sistem je nestabilan i zahteva dodatnu podršku, u vidu dodatnih rezervnih valuta. Smatram da rublja ima sve šanse da postane takva valuta", rekao je premijer Rusije

  • 1

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da rublja može da postane međunarodna rezervna valuta jer je, kako kaže, sadašnji monetarni sistem nestabilan.
- Sadašnji valutni sistem je nestabilan i zahteva dodatnu podršku, u vidu dodatnih rezervnih valuta. Smatram da rublja ima sve šanse da postane takva valuta - ukazao je Medvedev.

On je dodao da je u vreme krize postalo jasno da nijedna rezervna valuta ne može da "pretenduje na svoju isključivost", objavljeno je na sajtu Vesti.ru.
- Sada svi sa strahom gledamo u Evropu. Razmišljamo o sudbini evra, gatamo da li će Grčkoj dati novac ili će ona u određenom trenutku otići iz evrozone, što bi dovelo do lančane reakcije i raspada cele Evropske unije - kažeMedvedev.
Ekonomije članica Zajednice nezavisnih država tesno su povezane sa privredama zemalja EU, pri čemu trgovinska razmena Rusije sa članicama evrozone dostiže 300 milijardi dolara godišnje.
- Mi imamo partnere u Jedinstvenom ekonomskom prostoru, a to su Belorusija i Kazahstan. Sada razmišljamo o tome da sva valutna pitanja, kao i pitanje stvaranja Međunarodnog finansijskog centra u Moskvi, rešavamo zajednički - podvukao je Medvedev.
(D. Z. / Tanjug)


Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    A glupavi amerikanci godisnje na vojsku teose 7000 milijardi dolara...Bruka i sramota

    1
    0

    Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima