Dodik: Ni Amerika, ni Evropa ne mogu pomoći BiH da se očuva!

"BiH nas u Srpskoj ne zanima, a toj i takvoj BiH neće pomoći ni Amerika, ni Evropa, niti iko da se očuva", rekao je predsednik Republike Srpske

  • 2

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kritikovao je nastup predsedavajućeg tročlanog Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića u Generalnoj skupštini UN, istakavši da je on time samo potvrdio da ne želi BiH ravnopravnih naroda i entiteta, i dodao da se "neće tolerisati" takvo jednostrano istupanje.

Dodik je zamerio Izetbegoviću, jer je u obraćanju u Generalnoj skupštini UN rekao da je poslednji trenutak da međunarodna zajednica izbegne da ponovi istu, katastrofalnu grešku u Siriji, kakva je dovela do genocida u Srebrenici.

- Ići bez dogovorenih stavova pred Generalnu skupštinu UN i govoriti bilo šta, drsko je, jer je iznesen lični stav u ime BiH. Takva BiH nas ne zanima. Toj i takvoj BiH neće pomoći ni Amerika, ni Evropa, niti iko da se očuva, jer se uporno pokušava izneti individualan stav bez usaglašenosti sa stavovima Republike Srpske - izjavio je Dodik.

Za Dodika to "predstavlja drzak čin i dokaz nemogućnosti BiH da preživi", kao i da "takva drska ponašanja i uporna pokazivanja arogancije prema Ustavu i njegovo kršenje, najviše štete BiH".

Dodik je dodao da Izetbegović nije mogao i nije smeo izneti nijedan stav koji nije usaglašen, a ako nema usaglašenih stavova, onda nije trebalo ni da izlazi pred Generalnu skupštinu UN.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zil

    29. septembar 2012 | 11:29

    Republika Srpska treba i hoce da se odvoji.Odvajanje nitko drugi nije pocinjao nego oni sa kojima se u Srpskoj ponovno zivi,prema tome odvajanje Srpske je samo nastavak necega sto je davno pocelo.

  • Seo

    29. septembar 2012 | 02:00

    Oni se drže svojih stajališta, a Dodik svojih i tako u krug!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA