• 1

SINDIKAT POLICIJE: Ne svaljujte odluku oko Parade ponosa samo na nas!

- Mi smo protiv toga da se toj manjinskoj grupi preti silom, ali i da se njihovi većinski neistomišljenici obeležavaju etiketom homofoba - navodi se u saopštenju Udruženja policije Solidarnost

  • 1

Udruženje policije Solidarnost (UPS) saopštilo je povodom "Prajda 2012", koji je najavljen za 6. oktobar, da odluku o bezbednom održavanju Parade ne treba očekivati samo od policije i bezbednosnih struktura, već da o njoj treba da se izjasne svi oni koji rade na društvenim promenama.
- Udruženje policije Solidarnost, kao strukovno udruženje policajaca, uoči zakazane Parade ponosa, oseća potrebu i obavezu da upozori celokupno srpsko društvo na posledice sve većeg javnog pritiska na policiju kao bezbednosnu strukturu, da po svaku cenu i žrtvu izvrši obezbeđenje ovogodišnjeg "Prajda" - navodi se u saopštenju.

U toj organizaciji smatraju i da se samo dijalogom i društvenom odgovornošću kroz institucije sistema može doći do rezultata i poboljšanja položaja marginalizovanih društvenih grupa u kojoj spadaju i seksualne.
UPS smatra da "u tradicionalnoj i patrijarhalnoj sredini kao što je srpska, gde žive ljudi različite inteligencije, obrazovanja, vere, ideologija, kulture i socijalnog statusa, odluku o bezbednom održavanju ovogodišnjeg "Prajda" ne treba očekivati samo od policije i bezbednosnih struktura".
Kako navode u UPS , zabrinjavajuće je to što se celokupna javnost bavi lažnom dilemom izbora između porodičnih vrednosti i prava seksualnih manjina, jer te dileme nikada nije bilo.
Sva građanska prava su utemeljena u Ustavu Srbije, a glavno je pitanje kako ih sprovesti i unaprediti kroz institucije sistema - smatraju u UPS.
(D. Z. / Tanjug)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima