• 1

SINDIKAT POLICIJE: Ne svaljujte odluku oko Parade ponosa samo na nas!

- Mi smo protiv toga da se toj manjinskoj grupi preti silom, ali i da se njihovi većinski neistomišljenici obeležavaju etiketom homofoba - navodi se u saopštenju Udruženja policije Solidarnost

  • 1

Udruženje policije Solidarnost (UPS) saopštilo je povodom "Prajda 2012", koji je najavljen za 6. oktobar, da odluku o bezbednom održavanju Parade ne treba očekivati samo od policije i bezbednosnih struktura, već da o njoj treba da se izjasne svi oni koji rade na društvenim promenama.
- Udruženje policije Solidarnost, kao strukovno udruženje policajaca, uoči zakazane Parade ponosa, oseća potrebu i obavezu da upozori celokupno srpsko društvo na posledice sve većeg javnog pritiska na policiju kao bezbednosnu strukturu, da po svaku cenu i žrtvu izvrši obezbeđenje ovogodišnjeg "Prajda" - navodi se u saopštenju.

U toj organizaciji smatraju i da se samo dijalogom i društvenom odgovornošću kroz institucije sistema može doći do rezultata i poboljšanja položaja marginalizovanih društvenih grupa u kojoj spadaju i seksualne.
UPS smatra da "u tradicionalnoj i patrijarhalnoj sredini kao što je srpska, gde žive ljudi različite inteligencije, obrazovanja, vere, ideologija, kulture i socijalnog statusa, odluku o bezbednom održavanju ovogodišnjeg "Prajda" ne treba očekivati samo od policije i bezbednosnih struktura".
Kako navode u UPS , zabrinjavajuće je to što se celokupna javnost bavi lažnom dilemom izbora između porodičnih vrednosti i prava seksualnih manjina, jer te dileme nikada nije bilo.
Sva građanska prava su utemeljena u Ustavu Srbije, a glavno je pitanje kako ih sprovesti i unaprediti kroz institucije sistema - smatraju u UPS.
(D. Z. / Tanjug)


Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima