KRKOBABIĆ NAJAVLJUJE: Zakon o socijalnom preduzetništvu do Nove godine

Prema rečima zamenika predsednika PUPS, ovaj zakon trebalo bi da obezbedi posao za više od 70.000 socijalno ugroženih u naredne četiri godine

  • 0

Zamenik predsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić najavio je da će do Nove godine biti donet zakon o socijalnom preduzetništvu. Ovaj zakon bi trebalo dau naredne četiri godine, obezbedi posao za više od 70.000 socijalno ugroženih stanovnika Srbije.

Krkobabić je, učestvujući na PUPS tribirni "Aktuelna problematika socijalno-ekonomske politike" u Kikindi, najavio da će tim zakonom lokalne zajednice i država biti u obavezi da ulažu sredstva u otvaranje radnih mesta za socijalno ugrožene slojeve stanovništva.

- Zakon o socijalnom preduzetništvu bio je jedan od naših uslova da uđemo u Vladu, i ističem da je oko toga postignut konsenzus svih partija na vlasti - rekao j Krkobabić.

On je pojasnio da socijalno ugrožen sloj stanovništva može da pronađe zaposlenje u domaćoj radinosti ili u nekoj vrsti zadružnog udruživanja ako se radi o seoskom području.

- Da bi zakon zaživeo u praksi trebalo bi da proizvodi tih preduzeća imaju manji PDV i da te firme budu oslobođene svih dažbina, osim plaćanja zdravstvenih i penzionih doprinosa - objasnio je Krkobabić.

Prema njegovim rečima, treći segment stvaranja uslova za bolje funksionisanje firmi osnovanih po tom zakonu biće pozitivna diskriminacija prilikom konkurisanja za dobijanje određenih poslova i podizanje svesti građana o potrebi kupovanja robe proizvedene u takvim preduzećima.

(M. S. / Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA