GRČKA O UBIJENOM MAKEDONCU: To je morbidna fantazija, Samardžiev nije pretučen u Solunu

Grčki zvaničnici tvrde da je informacija da je mladi Makedonac Aleksandar Samardžiev (19) pretučen u Solunu nakon čega je preminuo

  • 0

Grčko Ministarstvo spoljnih poslova demantovalo je da je u Solunu u petak prebijen Aleksandar Samardžiev (19) makedonskog porekla koji je kasnije preminuo u bolnici, ističući da je to "morbidna fantazija".

Portparol Ministarstva Grigoris Delavekuras izjavio je da se takav incicent nije dogodio i pozvao Vladu u Skoplju da bude pažljivija i da ne ostavlja prostor za veštačko zaoštravanje odnosa i nacionalizam, prenose dopisnici iz Atine za makedonske medije.

Makedonska vlada popodne je u jedinom zvaničnom reagovanju, preko portparola Aleksandar Georgieva, saopštila da se informacija proverava diplomatskim kanalima.

- Zgroženi smo onim što smo čuli u toku jučerašnjeg dana i što je plasirano u javnosti. Ali, u ovom trenutku nema zvanične potvrde ove informacije - izjavio je Georgiev i uputio apel da se savesno i odgovorno pristupa ovoj temi koja je, kako je rekao, posebno osetljiva.

Nema zvanične potvrde da su mladića makedonskog porekla Aleksandra Samardžieva, u petak teško pretukli pripadnici grčke nacionalističke stranke Zlatna zora, a da je juče preminuo u bolnicu u Solunu.

Njegov rođak Stiljan Samardžiev, koji je objavio vest od tuči i smrti mladića, i dalje za makedonske medije i na društvenim mrežama tvrdi da je vest istinita i da porodica Aleksandra ne želi publicitet, a da je mladić sahranjen u selu Mavrovuni u okolini grada Florina.

(M. S. / Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA